Szerző Téma: Domain  (Megtekintve 13600 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető tomi6230i

• Törzstag
  • **
Re: Domain
« Válasz #146 Dátum: 2011. február 11., 15:43:58 »
Már hogy a viharba ne lehetne Newhostingnál a domainodnak DNS-t beállítani? Viszont azt nem értem, hogy hogyan tudtál az itt feltüntetett kiterjesztések bármelyiknének a hiánya nélkül regisztrálni. De a regisztráció után is elküldték az adott szerver DNS rekordjait biztosan.  :)

Nem elérhető chouji

• Tag
  • *
« Válasz #145 Dátum: 2011. február 10., 22:40:38 »
Megvan a megoldás. Saját DNS-t kell használni és akkor nem keretben adja az oldalt, hanem normálisan. Sajna newhostingnál ilyen lehetőség nincs, de sebaj! :)

chouji

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #144 Dátum: 2011. február 10., 18:21:22 »
Letörlöd, újraregisztrálod. Mert ugye van email fiókod regisztrálva a tk-s domainekhez, ugye?:D

Nem elérhető t.zoli

• Törzstag
  • **
  • Románia én így szeretlek
    • Játékok
« Válasz #143 Dátum: 2011. február 10., 17:56:02 »
Nekem valahogy sikerült...
Talán ha csinálsz egy tikilinket.Vagy esetleg a title tagban megadod és hátha...
t.zoli a nyakatekert megoldások mestere

Nem elérhető M. Tamás

• Törzstag
  • **
    • Honlapfejlesztés
« Válasz #142 Dátum: 2011. február 10., 17:53:45 »
Már az előbbi hozzászólásodnál is egyből arra gondoltam, hogy a http://getmyown.tk/ oldalnál van az oldalad. Nem hiszem hogy meg lehet változtatni. :no2:
Kezdjük ott, hogy maga az oldal (vmi.tk), egy keretbe van foglalva. Ha ki is lép a felhasználóból ebből a keretből (megnyitja új lapon az egyik linket), akkor már a jelét is megtudod adni neki.

Nem elérhető chouji

• Tag
  • *
« Válasz #141 Dátum: 2011. február 10., 17:46:09 »
Hát ugye az oldal faviconja is egy ilyen tk-s logo és az oldal neve pedig oldalad.tk, nem az amit egyébként title-nek megadsz. Ezt szeretném lecserélni, de ha belegondolok, nem hiszem, hogy lehetséges... :/

Nem elérhető M. Tamás

• Törzstag
  • **
    • Honlapfejlesztés
« Válasz #140 Dátum: 2011. február 10., 16:12:11 »
Hali!
TK domainnél meglehet változtatni valahogy az oldal nevét? :) Úgy értem a böngésző címsorában (nem biztos, hogy így hívják) vmi.tk van és ezt szeretném átírni valahogy például erre: vmi.tk - ez igen!

chouji
Ha jól vettem ki, te a "vmi.tk" helyett "vmi.tk - ez igen!"-t szeretnél, akkor ehhez szerintem JS szükséges (de nem biztos, h azzal is meg lehet oldani).

Nem elérhető chouji

• Tag
  • *
« Válasz #139 Dátum: 2011. február 10., 16:05:44 »
Hali!
TK domainnél meglehet változtatni valahogy az oldal nevét? :) Úgy értem a böngésző címsorában (nem biztos, hogy így hívják) vmi.tk van és ezt szeretném átírni valahogy például erre: vmi.tk - ez igen!

chouji

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #138 Dátum: 2011. február 05., 22:05:29 »
Igen, első sorban a sebesség az amit figyelembe vesz, és persze valószínü az is, hogy egy oldal minnel közelebb van a látogatóhoz, annál gyorsabban fog működni. Viszont van még egy dolog, ami véleményem szerint egy tényezőnek számit. Ha pl. Budapesti éttermet keresel, és minőség szempontjából létezik nagyjából két egyforma  weboldal amelynek a címe budapesti étterem, viszont az egyik oldal Pesten a másik meg GYőrben van tárolva, és te Budapestről keresel, akkor szerintem van rá esély, hogy a Budapesten tároltat teszi előbbre, mivel valószínü, hogy az gyorsabban is fog működni a budapesti látogató számára, és most nem arra gondolok, hogy a győri szerver lassabban működik. Persze szerintem is ez egy nagyon enyhe esetleges keresési eredményeket befolyásoló tényező lehet.

Ja, és még egy dolog, a google szerintem lekérdezi hogy hol van a szerver, gondolj csak arra, hogy mikor a linkeket nézi, hogy milyen ip-ről hány és hova megy. Biztos lekérdezi.
Az IP-címet feloldja, de az IP helyét nem kérdezi le. Az IP címeket azért figyeli hogyha az oldalad több címen is elérhető, (pl codenet / phpstudio) akkor ne vegye két külön oldalnak. Geolokálni egyrészt felesleges, másrészt erőforrás pazarló.

Az éttermes példáról pedig annyit, hogy azt a Googlenél is tudják, hogy egy weblap nem otthonról fut, és a szerver helyének köze sincs a szolgáltatás esetleges helyéhez. Miért hostolna egy Mucsaröcsögei cég mucsaröcsögén weblapot, ha Bp-en feléért hostolják neki?

Ha kíváncsi vagy mit vesz figyelembe a google, akkor olvasd a blogjukat. Csak a felhasználó helye szerinti sebességet veszi figyelembe - már amennyire számolni tudja - azért, hogy két egyforma vagy nagyon hasonló oldal közül a gyorsabbat adja a felhasználónak. Ez kényelmi szempont.
Ajánlott programok: Ubuntu | LibreOffice | GIMP

Nem elérhető M. Tamás

• Törzstag
  • **
    • Honlapfejlesztés
« Válasz #137 Dátum: 2011. február 05., 21:25:19 »
.sk lesz valószínűleg.
Véleményem szerint minden cég a saját országa domainjait kéne használnia, ettől még lehet nemzetközi. :)
Ennyi.
Ha pl. Budapesti éttermet keresel, és minőség szempontjából létezik nagyjából két egyforma  weboldal amelynek a címe budapesti étterem, viszont az egyik oldal Pesten a másik meg Győrben van tárolva, és te Budapestről keresel, akkor szerintem van rá esély, hogy a Budapesten tároltat teszi előbbre, mivel valószínü, hogy az gyorsabban is fog működni a budapesti látogató számára, és most nem arra gondolok, hogy a győri szerver lassabban működik.
Most Bp és Győr nem nagy távolság, ezért nem is lehet olyan nagy a különbség a sebesség közt ebből a szempontból, hanem a tárhelyen az internet sebességétől függhet illetve magától a géptől szvsz.

Ne írj színessel!

Nem elérhető tomi6230i

• Törzstag
  • **
« Válasz #136 Dátum: 2011. február 05., 18:47:49 »
Amerikai szerveren lesz tárolva valószínűleg  :D
ha szlovák nyelven készül az oldal, és a látogatókat szlovákiából várod majd, akkor szlovák ipcimen hostold a domaint
Szlovákiából várom a látogatókat, viszont szerintem az ügyfelek többsége magyar anyanyelvű. De lényegtelen különben.

Nem elérhető grafik

• Felhasználó
« Válasz #135 Dátum: 2011. február 05., 17:53:48 »
Regisztráltam egy co.cc domaint, de csak www. előtag nélkül érhető el az oldal. Hol rontom el a dolgot?

Nem rontottál el semmit, hanem a helyzet a következő lehet:
Minden szolgáltató, kulönböző strukturáju, sémályú rendszereket használ a kontok kezelésére. A legelterjedtebb a szervereken a Cpanel, meg Plesk kezelőfelületü rendszer. Ezek virtuális domaineket hoznak létre, és a konfigurációjuktól függ, hogy www vagy www nélkül megy alapértelmezettből a domain. Az általános beállítás az szokott lenni, hogy www-vel megy, és ha akarod, akkor a www nélküli verziót is átirányíthatod a www-és verzióra.
Namost, a megoldás a problámádra a következő:
1: hozz létre egy www nevü mappát a document rootban. Ez általában httpd vagy ilyen nevü mappa szokott lenni. Töltsd fel ftp-n a weboldal fájljait, majd az az elött használt mappában, ahol addig www nélkül volt az oldalat, ott hozz létre egy .htaccess nevü rejtett fájlt. A fájlba pedig írd a következőket:
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteBase /

rewritecond %{http_host} ^domainnev.hu [nc]
rewriterule ^(.*)$ http://www.domainnev.hu/$1 [r=301,nc]

Ez egy 301-es redirect, és annyit jelent, hogy Moved permanently, vagyis az oldal a következő helyen érhető el, vagyis nem www nelkül, hanem www-és cím alatt. A www dulajdonképp nem más mint egy aldomain.
Remélem segít a következő leírás, ha kérdésed van még akkor írj.

Szokj le a színes betűkről! Suttogo
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 05., 22:01:07 írta Suttogó »

Nem elérhető grafik

• Felhasználó
« Válasz #134 Dátum: 2011. február 05., 13:41:07 »
A google nem kérdezi le, hogy hol van a szerver. Az IP címet nem veszi figyelembe rangsorolásnál, a sebességet viszont igen!

Tehát nekünk szívesebben ad egy magyar országról is gyorsan elérhető amerikai oldalt, mint egy lassú magyarországit.

Bónusz pont jár azért is, ha az ország lokalizációjának megfelelő domaint használsz (nálunk .hu), de pont ugyanolyan jól be lehet jutni .com .net .org címekkel is...

Igen, első sorban a sebesség az amit figyelembe vesz, és persze valószínü az is, hogy egy oldal minnel közelebb van a látogatóhoz, annál gyorsabban fog működni. Viszont van még egy dolog, ami véleményem szerint egy tényezőnek számit. Ha pl. Budapesti éttermet keresel, és minőség szempontjából létezik nagyjából két egyforma  weboldal amelynek a címe budapesti étterem, viszont az egyik oldal Pesten a másik meg GYőrben van tárolva, és te Budapestről keresel, akkor szerintem van rá esély, hogy a Budapesten tároltat teszi előbbre, mivel valószínü, hogy az gyorsabban is fog működni a budapesti látogató számára, és most nem arra gondolok, hogy a győri szerver lassabban működik. Persze szerintem is ez egy nagyon enyhe esetleges keresési eredményeket befolyásoló tényező lehet.

Ja, és még egy dolog, a google szerintem lekérdezi hogy hol van a szerver, gondolj csak arra, hogy mikor a linkeket nézi, hogy milyen ip-ről hány és hova megy. Biztos lekérdezi.
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 05., 22:02:05 írta Suttogó »

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #133 Dátum: 2011. február 05., 13:30:03 »
A google nem kérdezi le, hogy hol van a szerver. Az IP címet nem veszi figyelembe rangsorolásnál, a sebességet viszont igen!

Tehát nekünk szívesebben ad egy magyar országról is gyorsan elérhető amerikai oldalt, mint egy lassú magyarországit.

Bónusz pont jár azért is, ha az ország lokalizációjának megfelelő domaint használsz (nálunk .hu), de pont ugyanolyan jól be lehet jutni .com .net .org címekkel is...
Ajánlott programok: Ubuntu | LibreOffice | GIMP

Nem elérhető grafik

• Felhasználó
« Válasz #132 Dátum: 2011. február 05., 13:15:06 »
Véleményem szerint inkább az számít, hogy hol fogod hostolni a weboldalt. Szerintem ajánlatos a keresőoptmizálás számára megcélozott országban hostolni, mivel a google tapasztalataim szerint jobban szereti előadni a helyi oldalakat, vagyis más szavakkal, ha szlovák nyelven készül az oldal, és a látogatókat szlovákiából várod majd, akkor szlovák ipcimen hostold a domaint, és ne azon aggodj, hogy org, vagy info végződésüt vásárolj, vagy se.

Egy szlovákiai belsőépítészettel foglalkozó cég honlapjához szerintetek milyen domainvégződés passzol, ha a weboldal elérhető lenne magyar és szlovák nyelven is, de mindenképpen csak egy domaint szeretnék?