Szerző Téma: Hírek, bejelentések, közlemények  (Megtekintve 19133 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
Re: Hírek, bejelentések, közlemények
« Válasz #74 Dátum: 2011. március 17., 00:54:15 »
A hirdetésekkel kapcsolatos pontos szabályozás meghatározásának érdekében beszúrásra került a Fórum Szabályzatba a 2)d) pont:
Idézet
Tilos a Fórumon a hirdetési tevékenység a külön e célra kijelölt fórumrészen - a Hirdetőfalon - kívül, hacsak nem vág szorosan egy adott topik témájába reklám. A partner-linkekkel történő hirdetés azonban a Fórum bármely topikjában csak akkor megengedett, ha az nem jár anyagi vagy tárgyi haszonszerzéssel, és a hirdető a link előtt egyértelműen feltüntette, hogy pontosan milyen előnyökkel szolgál számára az átkattintás.

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #73 Dátum: 2010. szeptember 22., 07:43:04 »
Tegnap délután nem minket, hanem a szervert törték fel.
Eddig is gondolkodtam már szolgáltatóváltáson, mostantól még aktívabban.

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #72 Dátum: 2010. május 30., 00:18:53 »
A tegnapi napon új tag-bejelentkezettségi rekordot sikerült felállítanunk, 115 tagunk lépett be a fórumra a nap folyamán.

Akik közreműködtek a rekord felállításában:
Warner, rajmund, DaniNet, pixi, Suttogó, NoNametheone, rolee., BlindigLight, t.zoli, RedSign, Gabesz08, Alku-hol, kriszrap, dever, Satya, TiGeR, Rimelek, Norbi5, รɛ๓๓น, morathz, castiel, Blankucy, dave2009, Metts, Grund, tomi6230i, akos96, suddendeath, Quadmaster, Keveqiah, Складной нож, Daveee10, gery12345, pik20, materally, rotyapapa, don_peter, karotte, Prokop, Romajor, Isti861, djereg, Attila444, szabofe, pixels, dszviktor, P-mac, dorottya, <madbence />, klank, Geneziah, 98Anda98, Trianus, tlaci, rzsy, phc, kovizsolt, csabaerno, simonavad, ventour, feherj4, tthlaszlo, Astroman, pzoli, Ice-man, tanar, tbence, keagle, levente95, zora83, saze17, Body, maullaci, ifjuhorgasz, Csuki, system56, katakomba, PePee7802, ZoliKa, Falatka, karsi, D.Faby, Guriga, pozo, Kerti, nobert, Lacka, dragon, szergey, Akyrea, bond3, BlindGod, kisbalta, knaustdani, dave123, pacser, Avenger, lucioperca, Akhiles, Sior, efraim, szti, szilzsolt, Bleu, gidano, grabowski, PREDATOR, CsGorgo, Friago, tintapaca, BKrisztian, Senex, SkyNet, Roland120, csabee95

Oléé! :)

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #71 Dátum: 2009. december 31., 09:55:27 »
http://phpstudio.hu/?action=news&subaction=news
Idézet
Tegnap este sajnálatos módon meg lett áldva az Óév búcsúztatásának alkalmából a honlap a PHP szerver leállásával/összeomlásával, ezért a PHP Studio este 9 után nem volt használható.

A hibát a szolgáltató az éjjel kijavította, de mint később kiderült, a fórum egyik naplózótáblája megsérült, mivel éppen használatban volt a PHP szerver összeomlásakor. Emiatt a fórum csak ma reggel állt teljesen helyre.

A kellemetlenségekért bocsánat, remélem senkiben nem alakult ki súlyos PHP Studio elvonási tünet :-D

Boldog Újévet és szórakozzatok jól!

Kiegészítés: időközben kiderült, hogy valószínűleg karbantartást végeztek a szerveren, legalábbis most 5.3.1 a PHP verzió és nemrég még 5.2.x volt. Valószínűsíthető, hogy a frissítés során léptek fel komplikációk.

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #70 Dátum: 2009. szeptember 07., 00:46:37 »
Szoktam nyár vége felé statisztikákat mondani, most se hagynám ki :)
Az elmúlt 1 évben most kicsit meglepő módon nem a nyári szünet hozta a legnagyobb látogatottságot, bár az is szép volt. Az eddigi "legjobb" hónapunk a fórum történetében idén január volt, amikor 341 tag regisztrált (TOP1), 3191 hozzászólást írtatok (TOP1) és 53 új témát nyitottatok (TOP2). Emellett csak január 9-én 290 hozzászólás született, ez is TOP1. Vissza kell majd nézni mi volt itt januárban :laugh: Ezen túl fórumunknak már több mint 60.000 hozzászólása van közel 1000 témában több mint 4000 tagtól. :)
Az eddigi legaktívabb pillanat 2009. augusztus 31. 06:18:54 volt, amikor 97-en voltak online. Ebbe természetesen a robotok is beletartoznak, ez is egy érdekes momentum lehetett, amikor ennyi robot rohanta le a fórumot, mert reggel 6-kor szerintem túl sokan még nem voltak ébren közületek... :)

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #69 Dátum: 2009. június 01., 10:00:16 »
A fórumon verziófrissítés történt, ezért volt szükség a kisebb karbantartási leállásra.

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #68 Dátum: 2009. május 24., 12:37:59 »
Közakaratra mostantól az elküldését követő 30 percben nem csak módosítani, de törölni is lehet a hozzászólásokat.

Mivel egyesek "visszaéltek" ezzel a jogosultsággal - már megválaszolt hozzászólásokat töröltek, így a megmaradt rész értelmezhetetlenné vagy félreérthetővé vált -, ezért a törlés lehetőségét mától megszüntettem.

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #67 Dátum: 2009. február 03., 21:40:41 »
A PHP Studio - ugyanannál a szolgáltatónál maradva - egy másik szerverre került - ahol frissebb szoftverek vannak. Viszont így megváltozott az IP cím. Mire minden szolgáltató névszervere átveszi a módosítást, az max. 48 óra. Így utólag már tudjátok miért volt a kiesés :)

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #66 Dátum: 2009. január 23., 14:11:28 »
Két új smiley került a fórumra:

xD (xD )
:xx: (:xx:)

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #65 Dátum: 2009. január 06., 19:19:35 »
Közakaratra mostantól az elküldését követő 30 percben nem csak módosítani, de törölni is lehet a hozzászólásokat.
« Utoljára szerkesztve: 2009. január 06., 19:27:48 írta Warner »

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #64 Dátum: 2008. október 13., 21:58:05 »
Egyre többször látom a fórumon azt leírva, hogy "muszály". Például ma este felnéztem és egyből 3 helyen 3 különböző ember hozzászólásában találkoztam vele. Mivel típushibának számít nem csak itt, hanem mindenhol, nagyon sok embernél (a Google 301 000 találatot ad a "muszály"-ra), ezért úgy gondoltam ezúton is felhívom a figyelmet, hogy a szó helyes írásmódja: muszáj.

Igen, már böki a szemem :D
« Utoljára szerkesztve: 2008. október 13., 22:21:09 írta Warner »

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #63 Dátum: 2008. szeptember 13., 11:53:24 »
Nemrég megjelent az SMF 1.1.6, a leírás szerint egy biztonsági hibát is javít, amivel Windows szervereken lévő SMF-ek esetén admin jog szerezhető egy sikeres exploittal. Bár nekünk nem ilyen van, azért frissítettem gyorsan, mielőtt valaki megint megviccel minket :happy:

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #62 Dátum: 2008. augusztus 24., 09:32:32 »
A MyStat alapján a nyár leglátogatottabb napja (jún. 18-aug. 23. intervallumban egyelőre) 2008. július 24-e volt, ekkor 949 egyedi látogatója volt a PHP Studionak és fórumának. A tavalyi rekord 467 látogatás volt. Bár azt azóta a de facto megszűnt Statgep mérte, a több mint 100%-os differencia értelemszerűen nem csak az esetleges mérési különbözetnek tudható be, hanem nagyban nőtt az oldal látogatottsága. A nyári időszakban a napi látogatószámot 600-700 környékén sikerült stabilizálni, ami a tavalyi értéknek szintén a duplája.

A keresőoptimalizáláson javítva a keresőkből is több látogatóra tehetünk szert :)

Ha esetleg valaki ismer olyan látogatottságmérő statisztikai oldalt, ami megbízhatóan üzemel, valós értékeket ad és nem kell mindenért fizetni, ami nem a legalapabb dolgok közé tartozik, az kérem jelezze :) (Google Analytics-et ismerem, azon kívül.)

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #61 Dátum: 2008. augusztus 23., 22:57:47 »
A fórumon tegnapelőtt új aktivitási csúcs született, 2008. augusztus 21-én 09:38:15-kor 43-an voltak egyszerre aktívak a fórumon (robotok nem számítanak).
Gratulálok a fórumnak :D :beer:

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #60 Dátum: 2008. augusztus 19., 00:13:03 »
Módosítottam a fórum keresőjén, most már szerintem jobban működik, viszont lehet lassabb is lett (esetfüggő). Aki gondolja lehet próbálkozni, mit talál vele :)