Igen, de valószínűleg biztonságtechnikát oktatnak, és nem azt hogy hogyan törjük fel a pentagont
Véleményem szerint kihagyható kar, elsőre kicsit kommunikációs karhoz tudnám hasonlítani. Biztos jó valamire, de már van elég ehez értő ember a világon, és amúgy is, kicsit túloktatják. SZERINTEM 
Nem kar, hanem szak

--
Én egy felsőoktatási szakkiállításon beszéltem a zrínyisekkel (akkor már ELTE-s voltam), hogy náluk milyen informatikai képzés van. Mikor kiderült, hogy ELTE proginfóra járok, akkor mondták, hogy felejtsem el őket, mert sokkal többet tanulok itt, ők is hozzánk küldik vendéghallgatóként a jobb tanulókat.
Persze ez most egy új szak, de nem tudom mennyi értelme van. Hozzánk ELTE IK-ra amikor állásbörze van, rendszeresen ki szokott jönni a Nemzetbiztonsági Hivatal, újabb nevén Alkotmányvédelmi Hivatal. Õk célzottan hacker munkára keresnek embereket. Az utolsó ilyen állásbörzén (áprilisban), odamentem csak úgy kérdezősködni a standjukhoz, bővebb infót szerezni a munkáról, mennyi a fizetés, stb.
Felvetettem, hogy nálunk itt az ELTE IK-n csak pár tárgy erejéig foglalkozunk hackerkedéssel, de az a volt a válasz, hogy nem gond, mert itt jó programozókat képeznek, akiket utána már könnyen tovább tudnak képezni - a Hivatal pénzén persze. Ennyi...