Szerző Téma: Érdekes hírek  (Megtekintve 64849 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Metts

• Törzstag
  • **
    • -
Re: Érdekes hírek
« Válasz #786 Dátum: 2010. július 31., 08:58:35 »
Igen, de valószínűleg biztonságtechnikát oktatnak, és nem azt hogy hogyan törjük fel a pentagont :D

Téves, etikus hekkernek ugyanaz a "feladata" feltörjön xy-t ám neki papirja is van rola, sot ha szerencséje van akkor még ki is javíthatja a hibákat.

Ismerosom beszelt az egyetemmel, csak egyetemi hallgatok vehetik igenybe, arat meg nem mondtak, a tanfolyam 40ora, nem egyetemi hallgatoknak tobb mint 400ezer az ar.

Mindenesetre mihelyt jön bövebb info, enis megfontolom.

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #785 Dátum: 2010. július 31., 01:31:25 »
az igaz, de tudod, ez tipikusan olyan szakma, ami negatívumként van a közéletben. a hekker szó is valami rossz, mert olyat csinál, amit nem szabadna :)

Igen, de valószínűleg biztonságtechnikát oktatnak, és nem azt hogy hogyan törjük fel a pentagont :D  Véleményem szerint kihagyható kar, elsőre kicsit kommunikációs karhoz tudnám hasonlítani. Biztos jó valamire, de már van elég ehez értő ember a világon, és amúgy is, kicsit túloktatják. SZERINTEM :)

Nem elérhető Semmu

• V.I.P. tag
  • Teljes tag
  • Akinek semmi sem tetszik :D
    • [készülõben]
« Válasz #784 Dátum: 2010. július 31., 01:07:17 »
az igaz, de tudod, ez tipikusan olyan szakma, ami negatívumként van a közéletben. a hekker szó is valami rossz, mert olyat csinál, amit nem szabadna :)

Elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #783 Dátum: 2010. július 31., 00:04:30 »
A "sima" programtervező informatikus tudást is felhasználhatod rosszra. A vegyészeti tudásod is felhasználhatod rosszra. Mégis egyetemi szinten oktatják.

Nem elérhető Semmu

• V.I.P. tag
  • Teljes tag
    • [készülõben]
« Válasz #782 Dátum: 2010. július 30., 22:29:59 »
minap hallottam ezt én is :) és elvileg vmi extra ösztöndíjat kapnak az oda járó diákok, mivel a honvédelmire járnak. még van 2 évem, megfontolom, annyira nem lehet rossz :)

(de azért érdekes, hogy az ott szerzett tudást gonosz cselekedetekre is fel lehet használni, és mégis egyetemi szinten tanítják... csak megjegyzés:))

Nem elérhető Metts

• Törzstag
  • **
    • -
Nemzetvédelmi Egytemen képzik a magyar hackereket
« Válasz #781 Dátum: 2010. július 30., 22:06:48 »
Idézet
Idén szeptembertől a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen etikus hackerképzés indul. A képzés nemzetközileg elismert Certified Ethical Hacker minősítést ad.
A Budapesti Műszaki Egyetem diákjai után ősztől a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatói is tanulhatnak egyetemi keretek között etikus hekkelést, és letehetik az ehhez kapcsolódó nemzetközileg elismert Certified Ethical Hacker vizsgát. A képzéssel kapcsolatos feladatokat az egyetem részéről a ZMNE Bolyai János Katonai Műszaki Kar végzi, a szervezés mögött is ez a kar áll. Az egyetem oktatóinak szakmai felkészítését a NetAacademia Oktatóközpont szakemberei végzik.

Mivel hackertámadások elleni felkészültség az információbiztonság területén ma már alapvető fontosságú, elkerülhetetlenné vált, hogy annak oktatása a magyar felsőoktatásban is megjelenjen. „Nagy örömünkre szolgál, hogy az egyetemek is felismerték az etikus hekkerképzés fontosságát, és a mi segítségünkkel beindulhat egy sokkal szélesebb körű, a vállalati képzéseken túlmutató biztonsági képzés. A felsőoktatási intézmények számára is fontos, hogy a munkaerőpiac által elvárt képzéseket nyújtsák. A BME és a ZMNE után további olyan intézmények jelentkezését várjuk, ahol a biztonság kiemelt képzési terület."-mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

"A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem számára ez az együttműködés alapvető fontosságú, hiszen az etikus hekkelés szervesen illeszkedik a modern védelmi ismeretek tárházába. Ezen ismeretek szükségesek ahhoz, hogy elmondhassuk, képzéseink nemcsak a hagyományos, de a XXI. század fenyegetéseire is választ adnak. Emellett a legfejlettebb technológiai ismeretek oktatása hallgatóink további pályafutása szempontjából is kedvező, akár állami, akár civil területen helyezkednek el." - mondta Dr. Sipos Jenő okleveles mérnök ezredes, a ZMNE BJKMK dékánja.

A Nemzetvédelmi Egyetem és a NetAcademia közös terveiben további specializálási területek oktatása is szerepel, mint Security Analyst, Forensic Investigator. Ez utóbbiak egyetemi oktatásának elindítása a jövő év folyamán várható.

Nem elérhető Semmu

• V.I.P. tag
  • Teljes tag
    • [készülõben]
« Válasz #780 Dátum: 2010. július 29., 18:07:10 »
én régóta firefoxot használok, és az én gépemen minden böngésző lassú. amelyik nem, az meg keveset tud :D szóval azt azért nem használom.

Nem elérhető Satya

• Teljes tag
« Válasz #779 Dátum: 2010. július 29., 14:53:05 »
Tapsztalataim szerint 3.5-től nem ér semmit. :S
Internet Explorer - legjobb böngésző egy másik böngésző letöltésére.

Nem elérhető t.zoli

• Törzstag
  • **
  • Románia én így szeretlek
    • Játékok
« Válasz #778 Dátum: 2010. július 29., 14:27:33 »
Felturbóztátok már az egyik cikk alapján?
t.zoli a nyakatekert megoldások mestere

Nem elérhető <madbence />

• Teljes tag
  • Twitterista :)
    • Blogom
« Válasz #777 Dátum: 2010. július 29., 14:11:32 »
A jelszavas dolgot szerintem javították (jött a szokásos ff frissítés ablak), de ettől még tényleg lassú és sokat zabál :(
mi chuck norris email címe? gmail@chucknorris.com
Blog: napszemuvegbe.tumblr.com
Twitter: twitter.com/madbence

Elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #776 Dátum: 2010. július 29., 08:56:00 »
firefoxszal mi a baj? :)
Pontosan:
firefoxal sztem az a baj, hogy nagyon memória zabáló, és lassú.
És:
Idézet
Lenyúlhatók a jelszavak a Firefoxból

Nem elérhető DaniNet

• Törzstag
  • **
    • DaniNet programozás
« Válasz #775 Dátum: 2010. július 29., 08:41:38 »
firefoxal sztem az a baj, hogy nagyon memória zabáló, és lassú.
Operát használok, szerintem jó..

Nem elérhető t.zoli

• Törzstag
  • **
  • Románia én így szeretlek
    • Játékok
« Válasz #774 Dátum: 2010. július 29., 07:12:21 »
A Firefox olyan fejlett hogy az egyik online játéknak is a fejlesztési(bugos) verzióját mutatja míg a többi a normál verziót  :D
t.zoli a nyakatekert megoldások mestere

Nem elérhető rolee.

• Törzstag
  • **
  • d(o.O)b
    • >> R <<
« Válasz #773 Dátum: 2010. július 29., 02:02:16 »
firefoxszal mi a baj? :)

Elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag