NagyMarcell -hez és gyakorlatilag mindenkihez szólnék.
Nagy háborús övezetté vált a "Fájlok letöltése" topic. Így törölgettem belőle és a további szemetelés elkerülése végett ide írnám be az ott írt megjegyzéseim:
Az előzmény linkjeA reakcióm:Istenem.... Ha így köszönöd meg a segítséget, ne számíts rá, hogy szívesen segítek legközelebb. Vagy itt bárki. Nem tudom, mihez szoktál, de itt úgy segítünk, hogy közben te is dolgozol. Ha valamit nem értesz, akkor vissza kell kérdezni. Nem pedig a segítőket szidni.
Szia, írjad már le érthetően, hogy hova a jó életbe tegyem azt az if vagy nem is tudom micsodát.
Összehoztam az egészet csak az a baj, hogy ha valaki ezt http://domainnev.hu/download.php?letoltes=02.pdf beírja, akkor megkerülhető ez egész.
Nem igaz, hogy nem lehet érthetően leírni, vagy ha nem jó teljesen az ötlet, akkor nem kell az embernek valami vacak PHP kódot adni.
Ha még azt se tudod, mi az az if, és összevissza kódnak látod, amit írunk, akkor nem tudom mit vársz. Te mutattál egy kódot, ami többször hosszabb, mint amire szükség volna. Nyilván valaki megírta neked. Az ő dolga, ha volt rá ideje. Nekünk van más dolgunk is, így sajnos kénytelenek vagyunk valami munkát a kérdezőre is bízni. A kódod át is verhető, ráadásul te jelszóval védett oldalról beszéltél. Ez pedig nem az. Csak a HTTP_REFERER -t ellenőrzi. Akár be vagy lépve, akár nem.
Ha háborogni jöttél a fórumra, és egyáltalán semmi kedved tanulni és kommunikálni velünk, akkor keress más segítséget. Van az a mondás, hogy néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Ha nem kérdezel vissza illedelmesen, hogy "bocs, de még annyira se értek a php-hoz, hogy egy if-et megírjak, de szükségem lenne a segítségre, és ha segítetek, utána ígérem megtanulom" vagy "nem értek hozzá, nem is érdekel, csak most kellene és nem volt aki megírja helyettem" akkor olyan segítséget fogsz kapni, amihez gondolkodni kell. Vagy még tanulni, mert fogalmunk sincs, mennyi a tudásod. Ha meg beszólogatsz, akkor azt éred el, hogy visszaszólogatnak. És nem fognak kedvelni. Így máskor segíteni sem szívesen.
Mielőtt másokat szidsz, nézz magadba, hogy te hogy beszélsz másokkal. Ha az éhező szájba rúgja a péket, aki ad egy kiflit, mert nem kettőt adott, akkor az a pék se megy többet a közelébe.
Megfelelő hozzáállással szívesen segítünk, amennyire időnk engedi. Többet még te se kérhetsz.
Ja igen, ha már az értelmességnél tartunk. Ezt szerintem elég értelmesen és kedvesen kértem.
UI: Légyszíves, használd a forráskódszínezőket. Nyomj egy idézetre a hozzászólásomon, és látod, hogy csináltam. geshi lenyíló lista a szmájlik felett, vagy php-hez kettős kereszt gomb is akár.
Nem is lenne semmi baj azzal, hogy kimaradt ismét (mert idő kellhet megszokni), ha nem úgy írtál volna kérdőre vonva, ahogy.
És az új reakcióm:Mivel büntetésnek semmi értelme, ha tényleg nem jössz vissza Marcell, ezért nem is adok. Csak reménykedem, hogy egy nap majd megérted, miért háborodott fel mindenki.
Nyugalom. Én már ilyen phpstudio.hu - s oldalakon régen túlugrottam. Aki tud az tud.
Ezt már nem is kommentelném azok után, hogy egy if használaton kiakadtál. De ha igaz is lenne, már csak az illemtant kellene átfutni.
És itt a fórumon többeknek. Hogy valaki neveletlen, és szid másokat, nem jogosít fel senkit ugyanerre válaszul. Vagy legalább ne nyers formában tennétek.
A büntetés tehát elmarad részemről. A figyelmeztetés pedig abban merül ki, hogy a "de gyökér ez a srác" stílusú és szintű hozzászólásokat nem szeretnék látni. Még akkor sem, ha előtte engem szidtak, és valaki úgymond a védelmemre kel. Nem ez a megoldás. És ugyanúgy gyökér lesz tőle az is, aki ezt kijelentette a másikról.
Köszönöm, hogy a jövőben betartjátok. ( Remélem

)