Hali!Most készülök Lubuntu operációs rendszer feltelepítésére, kb. tíz év windows után.

Ám arra gondoltam, előtte nem ártana az ujjnyi vastag port letakarítani a gép belsejéből. Valakitől azt is hallottam, a por és a régi érintkezések is lassíthatják a gépet, ezért gondolom úgy a legprecízebb, ha kiszedem az alkatrészeket és úgy takarítok ki mindent, e legrészletesebben. Tanácsokat szeretnék kérni, hogy ez hogyan szakszerű? Hogy a leghatékonyabb, ki hogy csinálja?

Aztán, ha már sikerült kitakarítani, lehet, hogy bontóból veszek egy sd ramot, mert a vasamba még olyan kell. 256 MB van benne most, de már volt 512 (128+128+256) is. Arra gondoltam, veszek egy 512-es ramot, így lesz benne 768 MB (128+128+512) az lehetséges?

Elbírja az alaplap vagy elég lesz csak egy 256-os és akkor összesen lesz benne 512?

Ha már Lubuntu lesz rajta és ki van takarítva, netán még új ram is kerül a gépbe, akkor milyen vírusirtót javasoltok? Nem szeretném, ha úgy járnék megint, hogy tele vagyok vírusokkal. Nod32-t használtam, a netről szereztem mindig a frissítő kódokat, de van egy olyan érzésem, hogy az nem működik jól, sosem talált egy vírust se, pedig tudom, hogy voltak.

Azt még had kérdezzem meg, hogy mi a véleményetek ezekről a tévékről, amik egyben monitorok is. Magyarul mindkettőre tudod használni. Most találtam egy 48 cm-es Philips tévét és nagyon gondolkodom benne, mert tévé is elférne a szobába.

Az integrált GeForce2-es videó kártyám mellé tuti nem lehet ilyen monitort csatlakoztatni, de majd ha a közeljövőben beruházok egy új gépre, akkor majd tudom használni.

Nos, nem tudom van-e ilyen szabály a fórumon, ami megtiltja, hogy ennyit kérdezzek, de hátha van akinek van ideje rám és segít ebben, nem tudom hova máshoz forduljak.

Aki ír, annak egy pozitív karmát fel tudok ajánlani, na meg hátha jó lesz ez a téma még másoknak is.
chouji