Szerző Téma: Számítógépekrõl általában  (Megtekintve 1873 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető grafik

• Felhasználó
Re: Számítógépekrõl általában
« Válasz #40 Dátum: 2011. február 03., 12:49:05 »
Köszönöm al inket, első ránézésre is úgy tünik, hogy az infó meg fogja oldani a kérdést. Kösz mégegyszer

Ne írj színesen - Warner

« Utoljára szerkesztve: 2011. február 03., 13:29:11 írta Warner »

Nem elérhető DéDé

• Törzstag
  • **
  • MR D
    • fbook
« Válasz #39 Dátum: 2011. február 03., 12:24:19 »
első ránézésre progi is kell hozzá !
de itt találsz leírásokat. nincs időm átolvasni
http://www.raymond.cc/blog/archives/2007/10/21/how-to-remotely-turn-on-computer-from-lan-and-wan/
zavard össze a világot.... mosolyogj hétfõn ! (Garfield)

Nem elérhető grafik

• Felhasználó
« Válasz #38 Dátum: 2011. február 03., 12:18:15 »
Mit tudtok a hálózaton való indításról. Vagyis wake on lan, valahogy így hívják ezt a biosban. Azt szeretném megoldani, hogy pingeléssel indítsak egy másik gépet, vagy bármilyen spéci ARP vagy hasonló paranccsal. A másik gépen linux van, fálj szervernek szeretném használni, na de ez lényegtelen, az indításhoz nincs köze. A biosban be van téve  a wake on lan, viszont indítani hálózaton keresztül nem tudom. Ötletek, tapasztalatok - kösz előre is

Ja, és ha valakit zavar, hogy gesztenyebarnával írtam, akkor csak szóljon. A múltkor egyeseknek nem tetszett a kék színnel írt commentem. Azért szeretnék más színt használni a feketén kívül, hogy könnyebben megkülönböztessem a saját hozzászólásaimat első ránézésre.

Ne írj színesen - Warner
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 03., 13:27:06 írta Warner »

Elérhető Isti861

• Törzstag
  • **
    • BikaTorrent Tracker
« Válasz #37 Dátum: 2011. február 03., 02:11:52 »
u.i.:
 fórumokon PowerdownAfterShutdown értékét 1-re ajánlják állítani .

Elérhető Isti861

• Törzstag
  • **
    • BikaTorrent Tracker
« Válasz #36 Dátum: 2011. február 03., 01:24:54 »
általában a win frissítések  okozhatnak ilyen problémát

start menünél a futattás részt válaszd ki írd be regedit  majd az alábbit keresd meg.

HKEY_LOCAL_MACHINE ->  SOFTWARE ->  Microsoft -> Windows NT ->  CurrentVersion - > Winlogon ablakban
a PowerdownAfterShutdown értékét nézd meg  nálam az 0 értékkel van !

Vagy még esetleg
Vezérlőpult: Rendszer-> speciális -> indítás és helyreállítás.

ha ezek sem jók akkor Biost állitsd defaultra.

Elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #35 Dátum: 2011. február 02., 17:45:32 »
Igen, az egyetemen múltkor az egyik géptermi gép csinálta ezt. Azt volt a feladat, hogy állítsunk le minden gépet (ZH előtt), de az egyiket egyszerűen nem lehetett, mert 3 mp múlva automatikusan újraindult. BIOS garázdaságra gyanakodtunk, de jelszóval volt védve, így nem tudtuk ellenőrizni. Mindenesetre a gép áramtalanítása után nem indult újra magától, ha újra csatlakoztatva lett az elektromos hálózatra. Viszont újból elindítás és leállítás után megint magától újraindult.

Sajnos több időnk nem volt vele foglalkozni, de sztem BIOS-ban lett átállítva valami (esetleg vírus által). Gondoltunk arra is, hogy az OS lett meghackelve, hogy a leállítás gombra is rebootot csináljon (esetleg még magára a parancssori utasításra is.) De ha még az OS betöltése előtt Power gombbal leállítottuk, akkor is ezt csinálta.

Nem elérhető Isolate

• Felhasználó
« Válasz #34 Dátum: 2011. február 02., 11:23:52 »
Remélem jó helyre írok.

Olyannal találkozott e már valaki, hogy kikapcsolja a számítógépét leáll... vár 10 mpet és újraindul.

Laptopom van, vírusírtóm NOD (frissít minden nap) van hogy megint bekapcsol van hogy nem.

Ötlet?

Nem elérhető t.zoli

• Törzstag
  • **
  • Románia én így szeretlek
    • Játékok
« Válasz #33 Dátum: 2011. február 02., 07:21:13 »
Nálam is volt hasonló csak azt a Malwarebytes okozta...
t.zoli a nyakatekert megoldások mestere

Nem elérhető pixi

• Törzstag
  • **
    • http://pixy.hu/Ujoldal
« Válasz #32 Dátum: 2011. február 02., 03:04:54 »
Két programot töltöttem le a napokban : wzgrapher.exe és wplothu.exe

Mindkettővel függvényeket lehet grafikusan megjeleníteni.

Mindenesetre az avast-tal csináltam egy teljes vizsgálatot. Két rosszindulatú fájlt talált:
srv.exe
A0057643.exe

Karanténba kerültek és az, hogy volt e közük a nyögvenyelős gépinduláshoz, pár napon belül kiderülhet.

Rendszervisszaállítást meg tegnap előtt csináltam és ez a hiba tegnap jelentkezett.

Elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #31 Dátum: 2011. február 02., 01:51:12 »
Szerintem kicsi a valószínűsége, hogy ez vírus.
Nem telepítettél valamit mostanában? Bármilyen szoftvert, de leginkább drivert? Próbáld meg visszatölteni az utolsó rendszer-visszaállítási pontot.

Nem elérhető pixi

• Törzstag
  • **
« Válasz #30 Dátum: 2011. február 02., 01:01:15 »
Köszönöm a tippet, le fogom futtatni, bár elsőre valami kapcsoló kontakthibájára gondoltam. Vak tyúk is talál szemet, hátha ez a scanner találja meg a felelőst.

Nem elérhető grafik

• Felhasználó
Re: Társalgó
« Válasz #29 Dátum: 2011. február 01., 23:53:14 »
Valószinű, hogy virussal van dolgod. Nyomj egy Ctrl+Alt+Del billentyű kombinációt, és nézd meg a task managerben, a processeket. Ha valamelyiknek gyanus neve van, vagyis semilyen programra sem utal amit te ismersz, és a windowshoz sem tartozik akkor próbáld leallitani. Így sajnos azonban csak az egyszerübb virusokkal lehet elbánni. Az igaziakat nehéz elkapni. Ha nem megy a Ctrl+Alt+Del, akkor nagy baj szokott lenni. probald meg a futtatashoz beirni, hogy msconfig, és ott is ajánlatos körül nézni. Nem tudom milyen szintű a számítógépes tudásod, ha banális amit írtam, akkor elnézést. Még egy tipp, ami esetleg még segíthet. Online leellenőrizheted, ingyen, egy virusölő programmal a geped. Ami szükséges hozzá, hogy internet explorerrel nyisd meg a következő oldalt: http://www.bitdefender.co.uk/scanner/online/free.html . Az engedélyedet fogja kérni, hogy instaláljon valalamit, az csak egy apro ActivX control, nem kell félni tőle, nem nagy, és nem lesz progam instalálva a gepedre. Ha ezzel megvagy, és az oldal frissitette a virus definiciókat, akkor kiválaszthatod, hogy az géped mely particióit akarod leellenőrizni, vagy akár az egész gépet is.

Jó bütykölést!

Nem elérhető pixi

• Törzstag
  • **
Re: Társalgó
« Válasz #28 Dátum: 2011. február 01., 20:05:23 »
Valami baj van a gépemmel, de nem tudom, hogy mi. Az alábbiak alapján, mi lehet a gond:

Ma a negyedik indítás után állt fel rendesen.
Az első indítás után se kép, se hang, a másodiknál ugyan ez.
Ekkor reset-et kapott, úgy nézett ki, hogy rendben lesz. Előjött az asztal az ikonokkal, de
evvel be is fejezte, mert a tálcán nem jelent meg az avast ikon és a kurzor sem mozdult.
Negyedszerre viszont úgy indult, ahogy szokott, minden rendben volt.

Nem elérhető <madbence />

• Teljes tag
  • Twitterista :)
    • Blogom
« Válasz #27 Dátum: 2010. október 08., 14:38:04 »
A 400Mhz-es processzorból sok mindent nem fogsz tudni kisajtoln
<off>
mi mindenre elég 1Mhz is...
</off>
mi chuck norris email címe? gmail@chucknorris.com
Blog: napszemuvegbe.tumblr.com
Twitter: twitter.com/madbence

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #26 Dátum: 2010. október 07., 19:27:39 »
Szia!

Ilyen gépek nálam is vannak, de nem általános használatra. Szükség esetén be lehet őket támasztani szervernek vagy kisoknak, másra nagyon nem jók.

(Kiosknak poén: nekem ezeken egy linux kernel, xorg, firefox hármas fut. (Firefox bezárás -> gép leállítás))

A 400Mhz-es processzorból sok mindent nem fogsz tudni kisajtolni, de mindenképpen érdemes az "indítópult"-ot végignézned a linuxban, ha onnan kiszedsz mindent ami neked nem kell (Bloetooth kezelő, Evolution figyelmeztető, stb) akkor az ilyen teljesítményél sokat számít.

Ha hosszú távon szeretnéd használni akkor a Lubuntu helyett az angol Puppy linuxot is tudom ajánlani, az egy ici-picivel még többet sajtol ki a gépből. (Cserébe még kevesebbet tud)

Az én javaslatom egyébként:

1 Ghz alatt: Puppy vagy egyedi linux
1 - 2 Ghz: Lubuntu vagy XUbuntu
>2Ghz (vagy több mag): Ubuntu

Amúgy ha jól tudod beállítani az Ubuntu is jól fut (viszonylag) gyengébb gépeken is.
A napokban telepítettem egy 2,1Ghz-es gépre egy Ubuntut. Kicsit meg húztam a processzort (2,3Ghzre), kidobtam a felesleges szolgáltatásokat (/etc/init.d/ és Indítópult). Egész jó kis gép lett belőle, firefox + még valami azonnal reagál, több programnál már kicsit gondolkodik -  de nem sokat
Ajánlott programok: Ubuntu | LibreOffice | GIMP

Nem elérhető chouji

• Tag
  • *
« Válasz #25 Dátum: 2010. október 07., 17:52:58 »
Hali!
Ma elmentem a haveromhoz a masináért és el is hoztam, be is üzemeltem. Windows Xp volt rajta, semmit sem kellett csinálnom, működött minden, beleértve az internetet is. Iszonyat lassú volt, ezért szétkaptam és pár alkatrészt beleraktam. Ramokat (3x 128MB), a vinyót, így nem kellett újraraknom a Lubit, de így is iszonyat lassú a dolog. Gondolom a 400Mhz-es processzornak köszönhetően... :/ Azonkívül akkora a hangja, mint egy porszívónak, majd megnézem, hogy ha kicserélem a ventillátorokat, úgy is hangos-e vagy valami más miatt van ekkora hangzavar. Ezeken kívül viszont működik minden, úgyhogy jobb a semminél, de ez is ráébresztett mostmár: vennem kell egy újat! :)

A gép adatai:

Processzor: 400MHZ
Videókártya: szerintem GeForce1-es vagy 2-es lehet...xd
Vinyó: 20 GB (alapból 6 GB-os volt benne...xd)

chouji

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #24 Dátum: 2010. szeptember 13., 21:08:45 »
Sokmindent át lehet pakolni:

RAM -> ha a foglalat stimmel akkor nagy gond nem lehet, max nem indul a gép, akkor kiveszed. (Tönkre nem megy tőle)
Áram alatt nem veszünk ki vagy teszünk be ramot!! Az tönkrevágja! (tegnapi tapasztalat :( )

Hálózati kártya -> A korából ítélve mindkét gép PCI-os, ha nem az alaplapon van a hálókártya, akkor átrakható.

Merevlemez -> Gondolom mindkét gép ATA -s. A merevlemez átrakható. Ha megy az Ubuntu Live CD (van elég ram) akkor bele teheted telepítéskor, és egyedi partícionálásnál felhasználhatod. Bonyolultabb, de hibatűrőbb mód (és ha mini.iso val telepítesz akkor csak így lehet) ha telepítés után, utólag csatolod fel a rendszerbe, ekkor csak telepítés után kösd be a plusz merevlemezt. (Ebben majd tudok segíteni, hogy pontosan mint kell felcsatolni)

Videókártya -> AGP vagy PCI foglalatosak lehetnek (azóta már van PCI-E is, de akkor azt hiszem nem volt) ha a foglalat azonos, (belemegy a másik gépébe) akkor átrakható. Figyelj rá hogy rendesen kell illeszkedjen (ha rövidebb/hosszabb akkor nem azonos a foglalat, ne tedd bele!), és a rendszer telepítés előtt kell átrakni. Egy géppel viszont (otthon normális esetben) csak egy videókártyát tudsz rendesen használni, szóval ha átrakható akkor is nézd meg hogy nem rosszabb-e mint a benne lévő

USB kártya -> PCI vagy alaplapi. A PCI ilyen hosszú műanyag sokpeckes izé. Ha olyan, akkor átrakható.

Hangkártya -> ugyanaz mint az USB kártya. Ne feledd hogy csak akkor tedd át ha jobb, 2 hangkártyát otthon nem fogsz tudni kihasználni.

Ventilátorok -> Csavarozd ki őket és tedd el. Szeretnek megcsapágyasodni, ha egy elromlik jó ha van csere.

Más most nem jut eszembe. Sok sikert, legközelebb csüt. du. tudok válaszolni :)

Nem elérhető chouji

• Tag
  • *
« Válasz #23 Dátum: 2010. szeptember 13., 18:53:42 »
Srácok,
Mivel ugye meghalt szegény gépem, amíg nincs új, haverom kölcsön adja az ő régi pentium 2-es masináját. :) Arra majd feltolok egy Lubit és elleszek vele, amíg nincs jobb. A kérdésem az lenne, hogy a rossz gép ép alkatrészeiből lehet-e valamit átpakolni? Sd ram kell a p2-esekbe? Esetleg vinyót átlehet rakni? Gondolom videókártya az tuti nem jó bele... Egyáltalán internet működik azokon?? xd

chouji

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #22 Dátum: 2010. szeptember 08., 16:45:38 »
Hogyan tudnám kideríteni, hogy melyik részével van gubanc?
Az eredeti kézikönyv birtokában, a lámpák villogásából ki lehet deríteni.
Esetleg minden átrakható alkatrészt átrakni egy kompatibilis gépbe, és megnézni hogy működik-e.
Az egyetlen amit érdemes lehet ellenőrizni, az a RAM hiba. De új ramot szerintem ne vegyél bele, mert ha nem az romlott el, akkor a megvásárolt ram is kuka. Szóval csak akkor érdemes, ha kipróbálás erejéig kölcsönkérsz egyet valakitől.

Egyébként vedd ki belőle a CD/DVD író/olvasót, a RAM-ot, meg a merevlemezt (esetleg ha valami más standard alkatrész van benne akkor azt is), ezek jók lehetnek később, bármilyen öregek is. A többitől pedig szabadulj meg.
Elküldve:: 2010. Szeptember 08.  16:44:10
100e ft-ból már egy nagyon jó gépet össze lehet rakni, az is kitart 10 évig :D
10 évig informatikában semmi nem tart ki.

Nem elérhető chouji

• Tag
  • *
« Válasz #21 Dátum: 2010. szeptember 06., 16:20:10 »
Ebbe benne van a monitor is. :)

Nem elérhető Semmu

• V.I.P. tag
  • Teljes tag
  • Akinek semmi sem tetszik :D
    • [készülõben]
« Válasz #20 Dátum: 2010. szeptember 06., 16:10:22 »
Egyébként utánanéztem és már 100 ezerből összelehet pakolni egy elég jó gépet. :)

100e ft-ból már egy nagyon jó gépet össze lehet rakni, az is kitart 10 évig :D

Nem elérhető chouji

• Tag
  • *
« Válasz #19 Dátum: 2010. szeptember 06., 15:11:23 »
Ez sajnos valószínűleg azt jelenti hogy elbúcsúzhatsz tőle.

Az alaplapi piros visszajelző lámpa tipikusan vezérlő hardwer hibát jelez. Ilyen lehet az alaplapon egy áramkör, vagy valamilyen alapvetően szükséges elektronika (pl. CMOS ram). Ha megvan az alaplap kézikönyve, akkor elvileg valahogyan (lámpa villogásából, esetleg egy belső sorszámos kijelzőről) megállapítható.

Mivel a te géped olyan régi hogy alkatrészt találni hozzá külön mesterség lenne, szerintem halott.

Hogyan tudnám kideríteni, hogy melyik részével van gubanc? Kicsit nehéz lemondani róla, így 10 év után. Mindig is utáltam, hogy ilyen lassú és régi, de most, hogy meghalt, nehéz elfogadni.  :rip:

Egyébként utánanéztem és már 100 ezerből összelehet pakolni egy elég jó gépet. :)

Elérhető dever

• Törzstag
  • **
  • dever
    • Hangyanevelde
« Válasz #18 Dátum: 2010. szeptember 05., 16:49:06 »
Hát ahhoz kéne kompresszor is :D
"Még nincs teljesen kész, de már majdnem elkezdtük" :D

Nem elérhető Semmu

• V.I.P. tag
  • Teljes tag
    • [készülõben]
« Válasz #17 Dátum: 2010. szeptember 05., 16:30:21 »
ha ki akarod porolni a géped, akkor kompresszorral csináld.

Elérhető dever

• Törzstag
  • **
  • dever
    • Hangyanevelde
« Válasz #16 Dátum: 2010. szeptember 05., 16:06:31 »
Olvastam, hogy egy tescos kompresszorral is ugyanazt érem el, és kb ugyanolyan áron van :D, majd elnézek :D

Elérhető Keveqiah

• Globális moderátor
  • Teljes tag
  • Kisb
    • Keveqiah
« Válasz #15 Dátum: 2010. szeptember 05., 15:52:32 »
számtek bolt.. általában van ilyen féle palackozott levegő, de válogasd meg. én is venni akartam a nyáron, de lebeszéltek róla, mert ami volt nekik, már nem forgalmazzák, mivel "párásodott" és több kért okozott mint hasznot. nem is jó, ha a gépbe vízpárát vagy olajos folyadékot fújogatsz.
"Gonosz vagyok. Ez ugyebár nem hit dolga."
"Egy ember halála tragédia, ezrek halála statisztika."

Elérhető dever

• Törzstag
  • **
  • dever
    • Hangyanevelde
« Válasz #14 Dátum: 2010. szeptember 05., 15:34:09 »
Sűrített levegős sprayt honnan tudok szerezni? mert egyre hangosabb a gépem, és így suli időben nem a legkellemesebb ez :S
« Utoljára szerkesztve: 2010. szeptember 05., 15:44:02 írta dever »

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #13 Dátum: 2010. szeptember 05., 10:25:40 »
Ez sajnos valószínűleg azt jelenti hogy elbúcsúzhatsz tőle.

Az alaplapi piros visszajelző lámpa tipikusan vezérlő hardwer hibát jelez. Ilyen lehet az alaplapon egy áramkör, vagy valamilyen alapvetően szükséges elektronika (pl. CMOS ram). Ha megvan az alaplap kézikönyve, akkor elvileg valahogyan (lámpa villogásából, esetleg egy belső sorszámos kijelzőről) megállapítható.

Mivel a te géped olyan régi hogy alkatrészt találni hozzá külön mesterség lenne, szerintem halott.

Nem elérhető chouji

• Tag
  • *
« Válasz #12 Dátum: 2010. szeptember 05., 09:10:34 »
Fiúk, nagy bajban vagyok!
Tegnap használtam a számítógépem és otthagytam egy 10 percre, míg elmentem fürödni. Amikor bekapcsolt állapotban van a masina, a gépházon egy (vagy kettő) kis lámpa zölden pislákol (vagy folyamatosan világít, nem tudom pontosan). Ám amikor visszaértem a szobámba, láttam, hogy van kapcsolva a gép. Gondoltam biztos, ha nincs hozzányúlva, készenlétbe vágja magát, ezért megmozdítottam az egeret, semmi. Megnyomtam a bekapcsolás gombot, ekkor már láttam, hogy valami nem stimmel, mert az egyik zöld lámpa folyamatosan világított, de nem reagált semmire. Na jó, akkor kinyomtam az elosztót és nyugovóra tértem. Ma reggel megnyomtam a bekapcsolás gombot, aztán azt vettem észtre, hogy nem hallom a gép zúgását. Letekintettem és látom, hogy a kis lámpa, ami eddig zölden szokott villogni, most pirosan pislog. Magyarul: meghalt a gép! Ez valami hardver hiba? :-\

Nem elérhető akos96

• Felhasználó
« Válasz #11 Dátum: 2010. augusztus 17., 16:17:36 »
Akkor nem gáz.   ;D

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #10 Dátum: 2010. augusztus 17., 15:45:13 »
Arról írok  :D

Nem elérhető akos96

• Felhasználó
« Válasz #9 Dátum: 2010. augusztus 17., 08:36:18 »
Működik még?  :D

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #8 Dátum: 2010. augusztus 16., 23:47:27 »
Az gáz, ha én ultra erős porszívóval estem neki?:D

Nem elérhető Semmu

• V.I.P. tag
  • Teljes tag
    • [készülõben]
« Válasz #7 Dátum: 2010. augusztus 16., 21:26:41 »
Ajánlott mód por tisztításra: kompresszor  ;)

igen, én is így csináltam anno :) jelentős gyorsulást nem tapasztaltam, de azért kellemesebb egy pormentes gépet szerelgetni...

Nem elérhető Metts

• Törzstag
  • **
    • -
« Válasz #6 Dátum: 2010. augusztus 16., 21:01:47 »
Ajánlott mód por tisztításra: kompresszor  ;)
Geforce-d nak mindenképpen kellene kezelnie a tv-t

Nem elérhető chouji

• Tag
  • *
« Válasz #5 Dátum: 2010. augusztus 16., 20:33:28 »
Oké, majd próbálkozom, köszi! :) Ha már fent van a Lubuntu (pár napon belül) a vírusirtóra visszatérünk. :)

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #4 Dátum: 2010. augusztus 16., 20:30:42 »
Száraz portörlő és porszívó akkor megfelel nem igaz? :) Mennyire szükséges kiszedni az alkatrészeket? Vagy a kettes pont azt jelenti, ne szedjek ki semmit? :)
Száraz portörlő jó, proszívóval vigyázz, könnyen elvihet apró csatlakozót az alaplapról, de megfelelő óvatossággal használható.

Az hogy ne szedd ki az a hűtőbordá(k)ra vonatkozik. A ventilátorokat hűtőborda nélkül - az az alattuk lévő fémrács szerűség a hűtőborda - érdemes kivenni. Illetve a Ramot/videókártyát is érdemes kiszedni, de figyelve a pontos és jól érintkezp visszatételre.

A legjobb megoldás a sűrített levegővel (amivel benzinkúton a kocsi kerekét fújják) kifújod belőle a port, akkor nem kell szétszedni sem semmit, és tisztább lessz a gép ha ügyesen mindenhonnan kifújod a port, mintha akárhogy szétszedted volna.

Persze ez nem mindenkinek elérhető

Egyébként a por okozta sebesség lassulás kamu.

Nem elérhető chouji

• Tag
  • *
« Válasz #3 Dátum: 2010. augusztus 16., 20:25:45 »
Legjobb ha kifújatod sűrített levegővel. De két dolog fontos
1) Ne használj semmiféle nedves vagy tisztítószeres dolgot
2) Ne szedd le semmilyen eszközről a hűtőbordáját mert felesleges, és hűtőpaszta nélkül nem lehet rendesen visszarakni.

Száraz portörlő és porszívó akkor megfelel nem igaz? :) Mennyire szükséges kiszedni az alkatrészeket? Vagy a kettes pont azt jelenti, ne szedjek ki semmit? :)

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #2 Dátum: 2010. augusztus 16., 20:19:27 »
Hali!
Most készülök Lubuntu operációs rendszer feltelepítésére, kb. tíz év windows után. :) Ám arra gondoltam, előtte nem ártana az ujjnyi vastag port letakarítani a gép belsejéből. Valakitől azt is hallottam, a por és a régi érintkezések is lassíthatják a gépet, ezért gondolom úgy a legprecízebb, ha kiszedem az alkatrészeket és úgy takarítok ki mindent, e legrészletesebben. Tanácsokat szeretnék kérni, hogy ez hogyan szakszerű? Hogy a leghatékonyabb, ki hogy csinálja? :)
Legjobb ha kifújatod sűrített levegővel. De két dolog fontos
1) Ne használj semmiféle nedves vagy tisztítószeres dolgot
2) Ne szedd le semmilyen eszközről a hűtőbordáját mert felesleges, és hűtőpaszta nélkül nem lehet rendesen visszarakni
Idézet
Aztán, ha már sikerült kitakarítani, lehet, hogy bontóból veszek egy sd ramot, mert a vasamba még olyan kell. 256 MB van benne most, de már volt 512 (128+128+256) is. Arra gondoltam, veszek egy 512-es ramot, így lesz benne 768 MB (128+128+512) az lehetséges? :) Elbírja az alaplap vagy elég lesz csak egy 256-os és akkor összesen lesz benne 512? :)
Minél több ramod van annál jobb. 1 Gb-ig még a legrégibb gépek is bírják, és rengeteget számít a gép sebességében
(De ha nem, akkor sincs baj, annyit lát belőle amit bír)
Idézet
Ha már Lubuntu lesz rajta és ki van takarítva, netán még új ram is kerül a gépbe, akkor milyen vírusirtót javasoltok? Nem szeretném, ha úgy járnék megint, hogy tele vagyok vírusokkal. Nod32-t használtam, a netről szereztem mindig a frissítő kódokat, de van egy olyan érzésem, hogy az nem működik jól, sosem talált egy vírust se, pedig tudom, hogy voltak. :)
Nohh, itt jön a feketeleves. Linuxon nem fognak menni a windowsos programok, így nod32vel, vagy hasonlóval nem is tudsz próbálkozni. Linuxra az egyetlen elérhető vírusírtó a ClamAV így nem nagyon van választási lehetőséged. Ehhez van többféle felület is, neked a ClamTk -t javaslom. Néha úgy csinál mintha lefagyna, de olyankor keres, nem kell bántani.
Idézet
Azt még had kérdezzem meg, hogy mi a véleményetek ezekről a tévékről, amik egyben monitorok is. Magyarul mindkettőre tudod használni. Most találtam egy 48 cm-es Philips tévét és nagyon gondolkodom benne, mert tévé is elférne a szobába. :) Az integrált GeForce2-es videó kártyám mellé tuti nem lehet ilyen monitort csatlakoztatni, de majd ha a közeljövőben beruházok egy új gépre, akkor majd tudom használni. :)
Nem ismerem őket, de ha sima VGA (amivel a mostani monitorod is be van kötve) csatlakozót bele tudsz egy ilyenbe dugni, akkor működniük kell a gépeddel, a VGA meg ma is használt, szóval érdemes megnézni hogy van-e csatlakozó.
Idézet
Nos, nem tudom van-e ilyen szabály a fórumon, ami megtiltja, hogy ennyit kérdezzek,
Nincs

Nem elérhető chouji

• Tag
  • *
Számítógépekrõl általában
« Válasz #1 Dátum: 2010. augusztus 16., 20:05:04 »
Hali!
Most készülök Lubuntu operációs rendszer feltelepítésére, kb. tíz év windows után. :) Ám arra gondoltam, előtte nem ártana az ujjnyi vastag port letakarítani a gép belsejéből. Valakitől azt is hallottam, a por és a régi érintkezések is lassíthatják a gépet, ezért gondolom úgy a legprecízebb, ha kiszedem az alkatrészeket és úgy takarítok ki mindent, e legrészletesebben. Tanácsokat szeretnék kérni, hogy ez hogyan szakszerű? Hogy a leghatékonyabb, ki hogy csinálja? :)

Aztán, ha már sikerült kitakarítani, lehet, hogy bontóból veszek egy sd ramot, mert a vasamba még olyan kell. 256 MB van benne most, de már volt 512 (128+128+256) is. Arra gondoltam, veszek egy 512-es ramot, így lesz benne 768 MB (128+128+512) az lehetséges? :) Elbírja az alaplap vagy elég lesz csak egy 256-os és akkor összesen lesz benne 512? :)

Ha már Lubuntu lesz rajta és ki van takarítva, netán még új ram is kerül a gépbe, akkor milyen vírusirtót javasoltok? Nem szeretném, ha úgy járnék megint, hogy tele vagyok vírusokkal. Nod32-t használtam, a netről szereztem mindig a frissítő kódokat, de van egy olyan érzésem, hogy az nem működik jól, sosem talált egy vírust se, pedig tudom, hogy voltak. :)

Azt még had kérdezzem meg, hogy mi a véleményetek ezekről a tévékről, amik egyben monitorok is. Magyarul mindkettőre tudod használni. Most találtam egy 48 cm-es Philips tévét és nagyon gondolkodom benne, mert tévé is elférne a szobába. :) Az integrált GeForce2-es videó kártyám mellé tuti nem lehet ilyen monitort csatlakoztatni, de majd ha a közeljövőben beruházok egy új gépre, akkor majd tudom használni. :)

Nos, nem tudom van-e ilyen szabály a fórumon, ami megtiltja, hogy ennyit kérdezzek, de hátha van akinek van ideje rám és segít ebben, nem tudom hova máshoz forduljak. :) Aki ír, annak egy pozitív karmát fel tudok ajánlani, na meg hátha jó lesz ez a téma még másoknak is. O0

chouji