Szerző Téma: Számítógépekrõl általában  (Megtekintve 1866 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető grafik

• Felhasználó
Re: Számítógépekrõl általában
« Válasz #40 Dátum: 2011. február 03., 12:49:05 »
Köszönöm al inket, első ránézésre is úgy tünik, hogy az infó meg fogja oldani a kérdést. Kösz mégegyszer

Ne írj színesen - Warner

« Utoljára szerkesztve: 2011. február 03., 13:29:11 írta Warner »

Nem elérhető DéDé

• Törzstag
  • **
  • MR D
    • fbook
« Válasz #39 Dátum: 2011. február 03., 12:24:19 »
első ránézésre progi is kell hozzá !
de itt találsz leírásokat. nincs időm átolvasni
http://www.raymond.cc/blog/archives/2007/10/21/how-to-remotely-turn-on-computer-from-lan-and-wan/
zavard össze a világot.... mosolyogj hétfõn ! (Garfield)

Nem elérhető grafik

• Felhasználó
« Válasz #38 Dátum: 2011. február 03., 12:18:15 »
Mit tudtok a hálózaton való indításról. Vagyis wake on lan, valahogy így hívják ezt a biosban. Azt szeretném megoldani, hogy pingeléssel indítsak egy másik gépet, vagy bármilyen spéci ARP vagy hasonló paranccsal. A másik gépen linux van, fálj szervernek szeretném használni, na de ez lényegtelen, az indításhoz nincs köze. A biosban be van téve  a wake on lan, viszont indítani hálózaton keresztül nem tudom. Ötletek, tapasztalatok - kösz előre is

Ja, és ha valakit zavar, hogy gesztenyebarnával írtam, akkor csak szóljon. A múltkor egyeseknek nem tetszett a kék színnel írt commentem. Azért szeretnék más színt használni a feketén kívül, hogy könnyebben megkülönböztessem a saját hozzászólásaimat első ránézésre.

Ne írj színesen - Warner
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 03., 13:27:06 írta Warner »

Nem elérhető Isti861

• Törzstag
  • **
    • BikaTorrent Tracker
« Válasz #37 Dátum: 2011. február 03., 02:11:52 »
u.i.:
 fórumokon PowerdownAfterShutdown értékét 1-re ajánlják állítani .

Nem elérhető Isti861

• Törzstag
  • **
    • BikaTorrent Tracker
« Válasz #36 Dátum: 2011. február 03., 01:24:54 »
általában a win frissítések  okozhatnak ilyen problémát

start menünél a futattás részt válaszd ki írd be regedit  majd az alábbit keresd meg.

HKEY_LOCAL_MACHINE ->  SOFTWARE ->  Microsoft -> Windows NT ->  CurrentVersion - > Winlogon ablakban
a PowerdownAfterShutdown értékét nézd meg  nálam az 0 értékkel van !

Vagy még esetleg
Vezérlőpult: Rendszer-> speciális -> indítás és helyreállítás.

ha ezek sem jók akkor Biost állitsd defaultra.

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #35 Dátum: 2011. február 02., 17:45:32 »
Igen, az egyetemen múltkor az egyik géptermi gép csinálta ezt. Azt volt a feladat, hogy állítsunk le minden gépet (ZH előtt), de az egyiket egyszerűen nem lehetett, mert 3 mp múlva automatikusan újraindult. BIOS garázdaságra gyanakodtunk, de jelszóval volt védve, így nem tudtuk ellenőrizni. Mindenesetre a gép áramtalanítása után nem indult újra magától, ha újra csatlakoztatva lett az elektromos hálózatra. Viszont újból elindítás és leállítás után megint magától újraindult.

Sajnos több időnk nem volt vele foglalkozni, de sztem BIOS-ban lett átállítva valami (esetleg vírus által). Gondoltunk arra is, hogy az OS lett meghackelve, hogy a leállítás gombra is rebootot csináljon (esetleg még magára a parancssori utasításra is.) De ha még az OS betöltése előtt Power gombbal leállítottuk, akkor is ezt csinálta.

Nem elérhető Isolate

• Felhasználó
« Válasz #34 Dátum: 2011. február 02., 11:23:52 »
Remélem jó helyre írok.

Olyannal találkozott e már valaki, hogy kikapcsolja a számítógépét leáll... vár 10 mpet és újraindul.

Laptopom van, vírusírtóm NOD (frissít minden nap) van hogy megint bekapcsol van hogy nem.

Ötlet?

Nem elérhető t.zoli

• Törzstag
  • **
  • Románia én így szeretlek
    • Játékok
« Válasz #33 Dátum: 2011. február 02., 07:21:13 »
Nálam is volt hasonló csak azt a Malwarebytes okozta...
t.zoli a nyakatekert megoldások mestere

Nem elérhető pixi

• Törzstag
  • **
    • http://pixy.hu/Ujoldal
« Válasz #32 Dátum: 2011. február 02., 03:04:54 »
Két programot töltöttem le a napokban : wzgrapher.exe és wplothu.exe

Mindkettővel függvényeket lehet grafikusan megjeleníteni.

Mindenesetre az avast-tal csináltam egy teljes vizsgálatot. Két rosszindulatú fájlt talált:
srv.exe
A0057643.exe

Karanténba kerültek és az, hogy volt e közük a nyögvenyelős gépinduláshoz, pár napon belül kiderülhet.

Rendszervisszaállítást meg tegnap előtt csináltam és ez a hiba tegnap jelentkezett.

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #31 Dátum: 2011. február 02., 01:51:12 »
Szerintem kicsi a valószínűsége, hogy ez vírus.
Nem telepítettél valamit mostanában? Bármilyen szoftvert, de leginkább drivert? Próbáld meg visszatölteni az utolsó rendszer-visszaállítási pontot.

Nem elérhető pixi

• Törzstag
  • **
« Válasz #30 Dátum: 2011. február 02., 01:01:15 »
Köszönöm a tippet, le fogom futtatni, bár elsőre valami kapcsoló kontakthibájára gondoltam. Vak tyúk is talál szemet, hátha ez a scanner találja meg a felelőst.

Nem elérhető grafik

• Felhasználó
Re: Társalgó
« Válasz #29 Dátum: 2011. február 01., 23:53:14 »
Valószinű, hogy virussal van dolgod. Nyomj egy Ctrl+Alt+Del billentyű kombinációt, és nézd meg a task managerben, a processeket. Ha valamelyiknek gyanus neve van, vagyis semilyen programra sem utal amit te ismersz, és a windowshoz sem tartozik akkor próbáld leallitani. Így sajnos azonban csak az egyszerübb virusokkal lehet elbánni. Az igaziakat nehéz elkapni. Ha nem megy a Ctrl+Alt+Del, akkor nagy baj szokott lenni. probald meg a futtatashoz beirni, hogy msconfig, és ott is ajánlatos körül nézni. Nem tudom milyen szintű a számítógépes tudásod, ha banális amit írtam, akkor elnézést. Még egy tipp, ami esetleg még segíthet. Online leellenőrizheted, ingyen, egy virusölő programmal a geped. Ami szükséges hozzá, hogy internet explorerrel nyisd meg a következő oldalt: http://www.bitdefender.co.uk/scanner/online/free.html . Az engedélyedet fogja kérni, hogy instaláljon valalamit, az csak egy apro ActivX control, nem kell félni tőle, nem nagy, és nem lesz progam instalálva a gepedre. Ha ezzel megvagy, és az oldal frissitette a virus definiciókat, akkor kiválaszthatod, hogy az géped mely particióit akarod leellenőrizni, vagy akár az egész gépet is.

Jó bütykölést!

Nem elérhető pixi

• Törzstag
  • **
Re: Társalgó
« Válasz #28 Dátum: 2011. február 01., 20:05:23 »
Valami baj van a gépemmel, de nem tudom, hogy mi. Az alábbiak alapján, mi lehet a gond:

Ma a negyedik indítás után állt fel rendesen.
Az első indítás után se kép, se hang, a másodiknál ugyan ez.
Ekkor reset-et kapott, úgy nézett ki, hogy rendben lesz. Előjött az asztal az ikonokkal, de
evvel be is fejezte, mert a tálcán nem jelent meg az avast ikon és a kurzor sem mozdult.
Negyedszerre viszont úgy indult, ahogy szokott, minden rendben volt.

Nem elérhető <madbence />

• Teljes tag
  • Twitterista :)
    • Blogom
« Válasz #27 Dátum: 2010. október 08., 14:38:04 »
A 400Mhz-es processzorból sok mindent nem fogsz tudni kisajtoln
<off>
mi mindenre elég 1Mhz is...
</off>
mi chuck norris email címe? gmail@chucknorris.com
Blog: napszemuvegbe.tumblr.com
Twitter: twitter.com/madbence

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #26 Dátum: 2010. október 07., 19:27:39 »
Szia!

Ilyen gépek nálam is vannak, de nem általános használatra. Szükség esetén be lehet őket támasztani szervernek vagy kisoknak, másra nagyon nem jók.

(Kiosknak poén: nekem ezeken egy linux kernel, xorg, firefox hármas fut. (Firefox bezárás -> gép leállítás))

A 400Mhz-es processzorból sok mindent nem fogsz tudni kisajtolni, de mindenképpen érdemes az "indítópult"-ot végignézned a linuxban, ha onnan kiszedsz mindent ami neked nem kell (Bloetooth kezelő, Evolution figyelmeztető, stb) akkor az ilyen teljesítményél sokat számít.

Ha hosszú távon szeretnéd használni akkor a Lubuntu helyett az angol Puppy linuxot is tudom ajánlani, az egy ici-picivel még többet sajtol ki a gépből. (Cserébe még kevesebbet tud)

Az én javaslatom egyébként:

1 Ghz alatt: Puppy vagy egyedi linux
1 - 2 Ghz: Lubuntu vagy XUbuntu
>2Ghz (vagy több mag): Ubuntu

Amúgy ha jól tudod beállítani az Ubuntu is jól fut (viszonylag) gyengébb gépeken is.
A napokban telepítettem egy 2,1Ghz-es gépre egy Ubuntut. Kicsit meg húztam a processzort (2,3Ghzre), kidobtam a felesleges szolgáltatásokat (/etc/init.d/ és Indítópult). Egész jó kis gép lett belőle, firefox + még valami azonnal reagál, több programnál már kicsit gondolkodik -  de nem sokat
Ajánlott programok: Ubuntu | LibreOffice | GIMP