Szerző Téma: Armageddon  (Megtekintve 1374 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
Re: Armageddon
« Válasz #21 Dátum: 2010. június 24., 08:53:49 »
Meg abba is gondolj bele, hogy az ószövetséget is zsidók írták.
Talmudból idézek megint:

Erubin 21b, (Soncino kiadás): "Fiam, az Írások (=Talmud) szövegeinek tanulmányozására fordíts több figyelmet, mint a Tóra (=Ótestamentum) szövegeire."

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #20 Dátum: 2010. június 24., 01:35:36 »
Gondolsz itt pl. a Talmudra, a zsidó vallás legfőbb könyvére? Nézzünk belőle pár idézetet:

És még lehetne hosszan folytatni. Ez ám az erkölcsi lecke. A Talmud jelentős része csak a gyűlöletről és a zsidó felsőbbrendűségről szól.
Ez már off topic, de a lényeg, hogy ne hidd el, hogy minden vallási mű a hű de nagy szeretetről és erkölcsösségről szól.

Jó, mondjuk a Karám is tartalmaz ilyen részeket, de azért mindegyikben van (pár) értelmes rész. Meg abba is gondolj bele, hogy az ószövetséget is zsidók írták.

Nem elérhető Semmu

• V.I.P. tag
  • Teljes tag
  • Akinek semmi sem tetszik :D
    • [készülõben]
« Válasz #19 Dátum: 2010. június 23., 21:17:56 »
off: ezért imádom a zsidókat...

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #18 Dátum: 2010. június 23., 20:40:51 »
... igen jó erkölcsi lecke ... zsidó vallás könyvei is.
Gondolsz itt pl. a Talmudra, a zsidó vallás legfőbb könyvére? Nézzünk belőle pár idézetet:

Idézet
Sanhedrin 58b. Ha egy gój megüt egy zsidót, azt meg kell ölni.

Sanhedrin 57a. Egy zsidó nem köteles egy gój ("Cuthean") munkáját megfizetni.

Baba Kamma 37b . Ha egy zsidó megsebesíti egy Kánaáni ökrét, akkor nem tartozik semmivel. Ha egy Kánaáni sebesíti meg egy zsidó ökrét, akkor az ökör értékét meg kell fizetnie.

Baba Mezia 24a . Ha egy zsidó talál egy tárgyat, amelyet egy gój veszített el, akkor azt nem kell visszaadnia. (Ezt a Baba Kamma 113b is alátámasztja).

Sanhedrin 76a. Ha egy zsidó megöl egy gójt ("Cuthean"), akkor őt nem büntetik halállal. Amit egy zsidó egy gójtól ellop, azt megtarthatja.

Baba Kamma 37b A gójokat törvény nem védi és Isten a pénzüket "Izraelnek szánta".

Sanhedrin 106a. Az mondja, Jézus anyja, Szűz Mária egy kurva volt: "Õ, aki hercegektől és kormányzóktól származott, ácsok kurvája volt. "

Soferim 15, 10. szabály. Rabbis Simon ben Yohai a következőt mondta: "Tob shebe goyyim harog", (azaz a gójok legjobbjait is meg kell ölnötök.)

Yebamoth 98a. Minden gój gyermek állat.

Abodah Zarah 36b. gój lányok születésüktől tisztátlanok.

És még lehetne hosszan folytatni. Ez ám az erkölcsi lecke. A Talmud jelentős része csak a gyűlöletről és a zsidó felsőbbrendűségről szól.
Ez már off topic, de a lényeg, hogy ne hidd el, hogy minden vallási mű a hű de nagy szeretetről és erkölcsösségről szól.

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #17 Dátum: 2010. június 23., 20:04:30 »
Utána is lenne hites biz-basz. Ld. az evolúció ma már egy tény, mégis sokan nem hisznek benne. Pedig ebben nem hinni kell. Az oka, hogy számos embernek nincs meg a megfelelő "képzettsége" és/vagy intelligenciája hozzá, hogy értse azokat a tudományos bizonyítékokat, amelyek alátámasztják az evolúciót. Az univerzum létrejöttét az evolúcióhoz képest sokkalta bonyolultabb és magasabb színvonalon lehetne csak bizonyítani, kellene hozzá pl. kvantumfizika. Így ebben szintén sokan nem hinnének.

Nah igen, a minap találtam egy Internet táplálta egyházat, amelyek azt bizonyítják, hogy vannak bizonyos FaceShifterek, akik valójában démonok és vezető pozíciókat töltenek be. Ezt azzal bizonyítják, hogy kinagyítják a fejüket egy jpg, vagy mpeg formátumban, és mutatják ahogy változik a szemük színe.... És ilyenből nagyon sok van, főleg egy bizonyos országnak, amit inkább most nem említenék meg, mert itthon is akad ilyen "értelmiségekből" elég. Szóval elég veszélyes dolog tud lenni az emberi hülyeség, ami miatt akár egy világvége is bekövetkezhet.

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #16 Dátum: 2010. június 23., 19:58:58 »
Mi igaz? Az istenes cucc? Kitudja, amíg nincs 100%os bizonyíték hogyan történt az ősrobbanás addig lesz ez a hites bizbasz...
Utána is lenne hites biz-basz. Ld. az evolúció ma már egy tény, mégis sokan nem hisznek benne. Pedig ebben nem hinni kell. Az oka, hogy számos embernek nincs meg a megfelelő "képzettsége" és/vagy intelligenciája hozzá, hogy értse azokat a tudományos bizonyítékokat, amelyek alátámasztják az evolúciót. Az univerzum létrejöttét az evolúcióhoz képest sokkalta bonyolultabb és magasabb színvonalon lehetne csak bizonyítani, kellene hozzá pl. kvantumfizika. Így ebben szintén sokan nem hinnének.

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #15 Dátum: 2010. június 23., 19:57:43 »
Tisztázzunk pár dolgot.

A Szent Biblia nem konkrét történéseket takar, épp ezért fut végig a hátamon a szőr amikor valaki gúnyt űz belőle, vagy fanatikus hívőként készpénznek veszi minden mondatát. A könyv jelképes mondatokat takar, az emberi erkölcs követendő példáját állítja fel. A történelmi rész Jézus tanításai az újszövetségben. A jelenések könyve pedig ismételten jelképes.

Nem 4 darab középkori lovas fog megérkezni csontváz fejjel meg hasonlók. Lehet hogy 4 elhivatott Hitlerisztikus diktátor képében jelennek meg, vagy 4 természeti katasztrófa, de akár lehet 4 válság(pl felmelegedés, esőzések, stb). Amúgy nem vagyok hívő, de valamennyire elolvastam, minden nem hívőnek(és hívőnek újra) el kéne olvasnia, mert igen jó erkölcsi lecke, akárcsak az összes többi vallás és a keresztény, zsidó vallás könyvei is. Még egy modern ember is találna benne hasznos tanácsokat a rohanós életére. Nem hiába ezek az eszmék fő könyvei, hisz mindenkinek írták ezeket, nemcsak a hívőknek.

De visszatérve a témához, egyre erősebben kezdem azt hinni, hogy történni fog valami. Ugyanos mostmár tudósok hada kezdi el állítani, hogy napkitörések lesznek 2012-13 környékén, amik egy rakás történéshez vezethetnek, egyszerre - és pont azokhoz, amiket régebben jósoltak. Illetve van egy még durvább veszély, mégpedig az hogy a föld teljes áramellátása szünetelhet, ami simán vezethet totális káoszhoz, háborúkhoz, stb-hez. Ezeket a következményeket pl mind a négy lovasra rá lehetne ruházni.

Mindenesetre, ha nincs Isten, akkor sem kell eldobni a vallási könyveket, mert igen bölcs emberek írták igen régen, és nem hasraütésre, hanem a társadalmat figyelve írták ezeket a könyveket.

A majákat meg hagyjuk már, aki rájuk támaszkodik az 1 bal...  :tickedoff:

Nem elérhető dever

• Törzstag
  • **
  • dever
    • Hangyanevelde
« Válasz #14 Dátum: 2010. június 23., 19:32:39 »
Mi igaz? Az istenes cucc? Kitudja, amíg nincs 100%os bizonyíték hogyan történt az ősrobbanás addig lesz ez a hites bizbasz...
De az hogy az egyház ezen kurva sokat keres az nálam kiveri a biztosítékot.
8 évig jártam hit oktató iskolába, de nem győztek meg...
"Még nincs teljesen kész, de már majdnem elkezdtük" :D

Nem elérhető t.zoli

• Törzstag
  • **
  • Románia én így szeretlek
    • Játékok
« Válasz #13 Dátum: 2010. június 23., 19:28:21 »
Szerintem igazak csak nem olyan formában ahogy papírra vetették őket...
t.zoli a nyakatekert megoldások mestere

Nem elérhető Semmu

• V.I.P. tag
  • Teljes tag
  • Akinek semmi sem tetszik :D
    • [készülõben]
« Válasz #12 Dátum: 2010. június 23., 19:06:52 »
ugyanez :D az egész egy jó kis mese :) (szegény mamám meg milyen hívő...)

Nem elérhető dever

• Törzstag
  • **
  • dever
    • Hangyanevelde
« Válasz #11 Dátum: 2010. június 23., 16:06:38 »
Ezeket egyszerűen nem tartom igaznak, és nem értem a hívőket, jó hinni kell valamiben, de basszus a Bibliát valaki kitalálta azt jó van...
"Még nincs teljesen kész, de már majdnem elkezdtük" :D

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #10 Dátum: 2010. június 23., 15:09:56 »
Megnéztem, tényleg van benne olyan is. Isten hét csapással pusztítja el a világot, amit hét angyali trombita megfúvása jelez. A hatodik csapás:
Idézet
A hatodik angyal is megfújta a harsonát. Erre szózatot hallottam az Isten előtt álló aranyoltár négy sarka közül.
Így szólt a hatodik harsonás angyalhoz: "Oldozd fel a négy angyalt, aki a nagy Eufrátesz folyónál meg van kötözve!"
A négy angyal megszabadult kötelékeitől, és készen állt órára, napra, hónapra és évre, hogy megölje az emberek egyharmadát.
A lovas sereg száma húszezerszer tízezerre rúgott: hallottam a számát.
A látomásban ilyennek láttam a lovakat és a lovasokat: tűzvörös, kék és kénsárga (páncél) borította őket, a lovak feje olyan volt, mint az oroszláné, s a szájukból tűz, füst és kénkő csapott ki.
Ez a három csapás - a szájukból kicsapó tűz, füst és kénkő - megölte az emberek egyharmadát.
Tehát a lovas sereg maga a négy angyal teremtménye, a Wikipedia is így fogalmaz: "négy angyal megölte az emberek egyharmadát".

Az Apokalipszis Lovasai pedig még a csapások előtt jöttek el figyelmeztető jelként.

És valóban van valami mennyei harc is később a hetedik csapás után, ahogy Isten angyalai nekirontanak a Sátánnak (=Sárkány) és követőinek. De hogy került fel újra a Sátán a mennybe, azt már nem értem. Nem túl koherens a szöveg mindenhol :D
Idézet
Ezután nagy harc támadt a mennyben. Mihály és angyalai megtámadták a sárkányt. A sárkány és angyalai védekeztek, de nem tudtak ellenállni, s nem maradt számukra hely a mennyben.
Levetették a nagy sárkányt, az ősi kígyót, aki maga az ördög, a sátán, aki tévútra vezeti az egész világot. A földre vetették, s vele együtt letaszították angyalait is.

Nem elérhető t.zoli

• Törzstag
  • **
  • Románia én így szeretlek
    • Játékok
« Válasz #9 Dátum: 2010. június 23., 14:48:31 »
Nem csak egy "tudományos" filmben a jelenések könyvét tanulmányozták.
De én nem az apokalipszis 4 lovasára gondoltam hanem arra mikor Armageddonban vagy hol egy csomó lovas jelenik meg (állítólag a gonosz katonái) és megölnek egy pá embert mire megérkezik Jézus  a mennyei seregekkel és kinyiffantja őket.  xD
t.zoli a nyakatekert megoldások mestere

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #8 Dátum: 2010. június 23., 14:07:29 »
Elég érdekes gondolatom támadt az Armageddonnal kapcsolatban.
Állítólag egy csomó csomó lovas jön és elpusztítják az embert.
Viszont ezt régen írták.Most már szerintem az ember ellen tudna állni annak a sok millió lovasnak.Mivel:
Gépfegyver,Tomahawk,M1A1 Abrahams,B2,Katyusa(tüzérségi löveg),Már kezdik automatizálni a harci fegyvereket is.
Szerintem ha tényleg bekövetkezik az ember már vagy nincs a földön vagy túl fejlett ahhoz hogy ezek a lovasok kipusztítsák...
Várom a véleményeket :)
Az a csomo-csomó lovas egészen pontosan 4 lovast jelent a Jelenések könyvében, akik halált és pusztulást hoznak a világra. Nevük is van:
Az Apokalipszis Négy Lovasa:
  • A Háború Lovasa
  • A Halál Lovasa
  • A Viszály Lovasa
  • Az Éhínség Lovasa
A Bilblia szerint megjelenésük a Végítélet közeledtét jelzi. Mivel Isten küldöttei, valószínűleg a földi fegyverek hatástalanok rájuk :D

A Bibliában benne van, hogy a világ vége előtt a Zsidók fogják uralni a világot.
Mondjuk nem vagyok hívő ember, de ez kezd valamelyest igazzá válni...
A Bibliában (konkrétan a Jelenések Könyvében) az van benne, hogy a Földön (asszem 18 hónappal) a Végítélet előtt megjelenik a Fenevad (értsd: Antikrisztus), aki a Sátántól nyeri a hatalmát. A Fenevad csodákat tesz, ezért az emberek dicsőíteni kezdik, szobrokat állítanak neki és elvesztik Istenbe vetett hitüket. A Fenevad lesz a Föld teljhatalmú ura, és mindenkinek meg kell lennie pecsételtetve az ő jelével vagy nevével. A Fenevad jele a 666. (Nem, a közhiedelemmel ellenben nem a Sátán jele a 666.) A Fenevad 18 hónapos uralma után eljön a Végítélet. Zsidókról nem esik benne szó.

A Biblia egyértelmű utalást tesz arra is amúgy, hogy az Antikrisztus egy emberi lény lesz:
"Ez itt a bölcsesség! Akinek van esze, számítsa ki a Fenevad számát, hisz embernek száma az, ez a szám pedig a hatszázhatvanhat."

De szvsz aranyos mesén túl többet nem jelent a Jelenések Könyve :) Te hiszel ebben t.zoli?
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 23., 14:14:50 írta Warner »

Nem elérhető ThompsoN

• Törzstag
  • **
  • ThompsoN
« Válasz #7 Dátum: 2010. június 23., 12:46:54 »
Igen, de leszármazottaik még élnek. Bár kevesen, és elszigetelve.
ThompsoN