Szerző Téma: Dagobert féle login  (Megtekintve 2832 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető dagobert

• Tag
  • *
Re: Dagobert féle login
« Válasz #79 Dátum: 2010. június 24., 15:26:32 »
Már megyeget a dolog, az userprofil mennyire fontos? Mert az még nincs. Az üzenetlistázót sikerült 'univerzálissá' fabrikálnom beállítható hogy melyik üziket listázza ki:
'nem' -csak nem olvasottakat, 'igen'-csak az olvasottakat, 'mind' mindkettőt!
kicsit loptam a designből is, de bármikor leváltható mert mindent szinte változókba tettem, jut eszembe ezeket a beállításokat lehet a főoldalon kéne beállításukra lehetőséget adni és már jobb lesz. :) Neki is látok. Majd még keretbe kellene foglalnom az egyes lehetőségeket, mert ez egyre inkább egy komplett oldalnak kezd kinézni... Bár elég messze a vége!
Mint azt remélhetõen tudjuk, vaktában soha nem állunk neki programot írni. - ez a legizgalmasabb része a dolognak! :)

Nem elérhető dagobert

• Tag
  • *
« Válasz #78 Dátum: 2010. június 24., 13:29:57 »
Köszi! kijavítva!
Mint azt remélhetõen tudjuk, vaktában soha nem állunk neki programot írni. - ez a legizgalmasabb része a dolognak! :)

Nem elérhető t.zoli

• Törzstag
  • **
  • Románia én így szeretlek
    • Játékok
« Válasz #77 Dátum: 2010. június 24., 12:36:44 »
'Nem sikerült a művelet! Column count doesn't match value count at row 1'
Ilyen probléma akkor keletkezik mikor kihagysz vagy +-ba teszel egy adatot pl:
INSERT INTO tábla (egy, ketto, harom) VALUES (1, 2, 3, 4)Mivel egyel több adat van a kelleténél.
t.zoli a nyakatekert megoldások mestere

Nem elérhető dagobert

• Tag
  • *
« Válasz #76 Dátum: 2010. június 24., 12:30:28 »
Hogy rájöhessek mi lehet a pm-írás és küldéskor a baj beiktattam egy sort ami a hibát kiírja:
'Nem sikerült a művelet! Column count doesn't match value count at row 1'
annyit tudok kihámozni belőle hogy számláló, nincs találat mező1.
Csak azt nem tudom hogy az msg táblán keressem a bajt vagy a tag táblán, mert a msg ben van 2mező ami számokat tartalmaz: mid(üzenetazonosító) és
a küldés dátuma és ideje.
a tag pedig az ID-t (user azonosító) aktiv(datetime-tipusú, a regisztráció idejét jegyzi) és az utlog (a legtöbbet használt sokszámos időbélyeg)
de az is eszembe jutott hogy tipus bajai vannak.

Nem elérhető dagobert

• Tag
  • *
« Válasz #75 Dátum: 2010. június 24., 11:32:16 »
Lehet én vagyok nagyon - nagyon kezdő és megint hülyeséget írok de körbenéztem a definiált konstansok ügyében és azt találtam hogy
define("a","érték");
viszont nem értem hogy miért áll le az oldal hibával.már azt is megoldottam hogy az userlistát ki lehessen tenni külső oldalra hogy ne legyen linkbek a 'névsor'
és itt 30mp, az az idő akiket kilistáz.csak egy $link="on"; $link="off"; sort kell módosítani a config.php ban vagy felülírni az includolás után.
Ha a konstansot a config.php-ben definiálom az fog érni vmit? csak azért mert minden fájlba beincludeoltam.
már arra is gondoltam hogy ha az utolsó tevékenység régebbi mint 30perc akkor léptesse ki a felhasználót, persze ugye akkor ellenőrizni kell a usert is hogy ki lépett be, mert ha nem az bajt okozhat, és persze ha nem lépett be szabályosan senki akkor meg azzonnal dobja ki.

most van ahol működik de van ahol nem  :'(
configban van definiálva, mindenütt előbb a config.phpet hívom és utánna az ellnőző check.php-t.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 24., 11:48:38 írta dagobert »

Nem elérhető Rimelek

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • rimelek.hu
« Válasz #74 Dátum: 2010. június 22., 17:55:16 »
de muszály vagyok 
Muszáj megtanulni, hogy pontos j  :blum:

Ami az if-ek egymásba ágyazását illeti, nem nagy gond. Azt átírhatod később is, csak a tagolást alkalmazd tényleg. És a zárójelek funkcióját tanuld meg. Mert zárójelből aztán igen sok van egy php programban. ( mármint nem sokféle, csak sok )
Egyszerűen létezem, és lézengek a Földön,
mint idióta szellem, kinek kastélya a börtön.

Nem elérhető dagobert

• Tag
  • *
« Válasz #73 Dátum: 2010. június 22., 16:46:40 »
Igen gondoltam rá és próbálgatok példákat csinálgatni előbb hog kiiratom hogy mi igaz és hamis, aztán hogyha +van és működik akkor, jó és átírom a printeket a megfelelő műveletre és annak is mennie kell (lehet dedós módszer de muszály vagyok  pöcsölni vele. és talán 1xr megértem mit mikor tesz).
Azért nem alkalmaztam az "and" és az "or"-t mert nem biztos hogy átláttam volna. most elvileg jó, meg kell nézzem hogy megy e a másik böngészőben is,
most úgy írtam át aminek lehet nem sok értelme, hogy ha a süti létezik de a session nem de a süti nem üres akkor adja meg a sessionnak.
elvileg használható így is. Beereszt a login.php-át, és mindjárt kiderítem hogy megy e a dolog úgy ahogyan kell, linkből, (ugye akkor nem szabad beereszteni hanem kidobni a belépőlapra.)
Ha nem megy akkor agyalok tovább.

Nem elérhető Rimelek

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • rimelek.hu
« Válasz #72 Dátum: 2010. június 22., 16:23:19 »
mondjuk ez lehet csak az én hülye szokásom
Nem. Tényleg úgy kéne.

Meg van and és or kulcsszó is. Nem kell két if-et egymásba ágyazni. Néha igen, de itt nem.

Nem elérhető Keveqiah

• Globális moderátor
  • Teljes tag
  • Kisb
    • Keveqiah
« Válasz #71 Dátum: 2010. június 22., 15:40:44 »
mondjuk ez lehet csak az én hülye szokásom, de miért nem lehet törni a kódot? Sokkal átláthatóbb lesz. Főleg a kezdetekben, mikor nemtudod 100%-ban mit miért is csinálsz. :)

Kód: PHP
  1. <?php
  2. if( isset($_COOKIE['authnev']) )
  3. {
  4.    if( empty($_COOKIE['authnev']) )
  5.    {
  6.      { header("location:login.php"); } //ezek mikezek itten? {}
  7.      {} // és ez? :)
  8. }
  9. else
  10. {
  11. }
  12. } // meg ez is? :)
  13. ?>
  14.  
"Gonosz vagyok. Ez ugyebár nem hit dolga."
"Egy ember halála tragédia, ezrek halála statisztika."

Nem elérhető Rimelek

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • rimelek.hu
« Válasz #70 Dátum: 2010. június 22., 15:13:51 »
Uhh... hát nagyon nem klappol. De nem hiszem, hogy ezt ne vennéd észre, ha egy picit is tudod, hogy milyen egy php kód. Mintha azt se tudnád hova milyen zárójel kell. Totálisan összekevered rendszeresen. Egyszer el lehet nézni, de rendszeresen már akkora fatális hiba azok után, hogy többször szóltunk hogy kéne, hogy meg se mondom mi a hiba. Neked is rá kell jönni.

Jó, én is elnéztem most. Ettől függetlenül tényleg a zárójelezés a hiba, és tényleg rá kell jönnöd :)

Nem elérhető dagobert

• Tag
  • *
« Válasz #69 Dátum: 2010. június 22., 15:08:29 »
Szeretnék ebbe a loginba egy vkis védelmet is integrálni hogy egy linkből ne lehessen "kontárkodni", össze is ütöttem 1 kódot ami jól jöhet ha a gépen egyszer már jártak az oldalon ezáltal más php be is integrálható lehetne. A gondolat menetem a következő lett: belépéskor hozz létre egy sütit ami csak 2órán át él (vagy míg ki nem lép az user), ennek jelenlétét ellenőrzöm a 'chek.php'-ben úgy hogy arra is figyelek ne legyen üres, ha üres vagy nem létezik vissza a 'login.php'-re. Lehet a $_SESSION['user']['nev']-et össze kéne hassonlítani a sütiben elmentettel ha az nem üres és ha egyezik a 2 akkor visszaengedni a belső lapokra különben nem.
SZtem a kódban valami nem klappol:
Kód: PHP (brief)
  1. <?php
  2. if(isset($_COOKIE['authnev'])){
  3. if(empty($_COOKIE['authnev'])){{header("location:login.php");}{}
  4. }else{}
  5. }
  6. ?>
  7.  

Nem elérhető dagobert

• Tag
  • *
« Válasz #68 Dátum: 2010. június 18., 20:07:51 »
Köszi, remélem töretlen lesz a siker az oldal befejezéséig.
Már az egykori gondot is sikerült megoldanom:
 "ne küldhessek magamnak PM-et"  -egész egyszerűen nem listázza ki az userlister.php a belépett usert! Sztem ez jó is!
Lehet kezdek belejönni.. viszont van még néhány gond amik megoldásra várnak de talán a 7végén vagy a jövő7en sikerül megoldani azokat is.
Csak ki kell tartanom és tartani magam az eredeti tervhez.

Nem elérhető t.zoli

• Törzstag
  • **
  • Románia én így szeretlek
    • Játékok
« Válasz #67 Dátum: 2010. június 18., 19:28:43 »
(gondolom ennek ti is.)
Akiket ezzel éjjel nappal zargattál azok tuti  xD
Sok szerencsét a továbbiakban  O0
t.zoli a nyakatekert megoldások mestere

Nem elérhető dagobert

• Tag
  • *
« Válasz #66 Dátum: 2010. június 18., 18:08:47 »
Mivel nem akadtam megoldásra, várok hátha reagál valaki az észrevételemre. Addig meg megpróbálom össze dákolni a "tényleg" saját login és PM rendszeremet, sokat nem veszthetek vele, a login működik már, és úgy oldottam meg eddig hogy külön űrlap visz a work.php-hoz aminek az a feladata hogy ellenőrizze létezik e az user és jelszópáros. kb3órája kezdtem el, ugyanazt az adatbázis használja mint a korábbi, de nem kétszer van az űrlap benne.
Valószinüleg ez kavart be, mert sehogy nem ment. A kezdetekben persze mint az sqlnél  megirogattam a kis progit hogy csak írja ki az üzenetet hogy van e találat vagy nincs és utánna léptem tovább, ahol már megy a belső lapra. A korábbihoz híven van kilépő link is csak a különbség az hogy az űrlap elejére tettem azt a scripdarabkát! Sztem estére tesztelhető lesz! (bár a pm még nem megy de ezt biztosan le lehet tesztelni.Mostmár tudom hogy az elágazások hogyan működnek. A sütiket kell megoldani hogy az is működjön. Persze az előző login nagy része szerepel benne, de ez nem hagy lehetőséget az újabb kisérletre ami az előző hibája.
kb este 8körül tesztelhetővé tudom tenni, Itt a link ha ki szeretnétek próbálni:
http://merlyn.homeip.net/teszt/input.phphttp://merlyn.homeip.net/teszt/reg.php
Elküldve:: 2010. Június 18.  16:08:47
Újjabb siker! A belép lapon az "elmult 24h ban belépett userek" és az "elmúlt 15percben belépett usereket" sikerül kilistáztatni, az aktiv mező nélkül.
Majdnem úgy van ahogy itt írtátok is, csak létrehoztam a két változót: $day=(time()-86400); és a $quater=(time()-900); váltózókat és így kérdezem le őket,
Valós adatot kapok!  :mml: Nagyon örülök hogy nem szorulok annyira intenzíven a segítségre és hogy kezdek belejönni. (gondolom ennek ti is.)
De köszi a sok-sok helyreigazítást! az eredeti logint végleg elvetettem.

Nem elérhető dagobert

• Tag
  • *
« Válasz #65 Dátum: 2010. június 17., 19:45:52 »
Eredetileg a $session['user']['nev']-el volt a "módosítás helye" de így sem és úgy sem megy! pedig a múltkoriba ment, arra gondoltam hogy az aktiv néven fut majd a regisztrálás ideje, az utlog pedig marad az eredeti funkciója. igaz akkor most ez hülyeség volt beírnom hisz az "aktiv"ot nem kell ezesetben frissíteni.
De majd csak ki kell törölnöm, az utlog sem változik ami egyébként a 'online userek' hez kell.
Azt nem tudtam hogy a második paramétere 1általán létezik azt hiszem a scriptnek  a része volt.
Az viszont biztos hogy az update így működne. Még egy kérdés: aktiv=now() az most egyébként mi lenne? Ez még zavaros pedig a korábbi scriptben ez volt használva!
Elküldve:: 2010. Június 17.  17:22:54
Nagyon fajin, most nem jut el a lap.php-ra a belső lapra de frissíti a belépendő (mert nem ereszt be) user adatait. Nem tudom hogy jó helyen van a  while ciklus 1általán? Mindenféleképp hülyeség jön ki, vagy beereszt és nem írja ki a nevet, vagy kiírja de mindenkit beereszt. Újjab zsákutcába futottam.A regisztrálatlan userek belépését most ellenőriztem, elsőre nem hittem hogy baj van vele.Csak már megint micsoda? Esetleg bejelentkezés után szedjem össze az user adatait? (más nem jut az eszembe mint hibalehetőség kerülése).
Elküldve:: 2010. Június 17.  18:21:18
Van egy tippem hogy hol a hiba, mégpedig a log.php-ben van és kétszer van olyan hogy belépés-rész, ott az 1ik létrehoz  login nevű változót amit ellenőriz az progi eleje, ha a másik belépösrész futott le ami viszont nem hozott létre olyan változót akkor kidob viszont 2.nak már az fut le ahol létre is hozza a  változót és beenged. Már variáltam hogy mind2 létrehozza a változót de akkor nem enged be sehogy sem, ha viszont mind2nél kiszedem, akkor meg mindenkit beereszt. Nem jutok el a megoldásig.Hol van a hiba?  :-\