a js egy nagyon jó cucc. dinamikussá teszi az oldalt, meg ott az ajax, effektek, szal igazából szeretjük. de van egy nagy hátránya is: csak ott működik, ahol engedélyezve. na igen, manapság a gépek 98%-n tuti engedélyezve van, és az a 2% nem sok, csakhogy a keresőrobotokról sem szabad megfeledkezni, és jelenleg ők nem tudnak a js-el mit kezdeni.
megoldás: olyan javascriptet (és oldalt) kell írni, ami js-el és anélkül is működik. sok munka, de valószínűleg megéri. ugye én nemrég írtam a
Lockerz ismertetőt, ami pont ilyen: ha js-el nézitek, akkor a tartalom cserélődik (igazából csak diveknek a display tulajdonságát módosítja) viszont ha kikapcsoljátok, akkor is elérhetőek az aloldalak. (próbáljátok ki!)
és hogy hogy csináltam? minden egyes js-t futtató linknek adtam sima href-et is, és onclick eventet is, így js-el és anélkül is elérhető.
ám az oldalon található megoldás sem tökéletes, inkább meg sem mutatom, hanem mutatok egy mégjobbat (ez nem rég jutott az eszembe):
<a href="http://ide-mutat-a-link.hu" onclick="return fuggveny('parameter');">LINK
</a>
na ez azt csinálja, hogy ha nincs js, akkor simán linkként működik, de ha van, akkor lefut a függvény, viszont nem ugrik el az oldal. (ha nagyon kocka lennék, akkor azt mondanám, h XOR kapcsolat van köztük

)
egy kikötés van, hogy a fuggveny() visszatérési értéke false kell, hogy legyen, mivel az állítja le igazából az ugrást.
(megpróbáltam úgy is, hogy onclickbe beírtam, h
return false; fuggveny('parameter'), de nem futott le a függvény. így viszont a függvény is lefut, és az oldal sem ugrik el.)
ez pl egy tökéletes megoldás az ajax problémára. tessék használni

onlclick javítva a forrásban onclick-re. (Rimelek)