Szerző Téma: CodeNet Ötletbörze  (Megtekintve 13253 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
Re: CodeNet Ötletbörze
« Válasz #141 Dátum: 2010. június 22., 19:34:15 »
Nekem tetszik :)

Kiadhatnánk ilyen "Codenet Programmer" mikroblog cimkét. Persze ez nem számít sehol semmit, de lennének olyanok, akik büszkén "viselnék" ezáltal népszerűsítve az oldalt.

Mondjuk én ilyen vizsga munkát kérnék, amit a vezetőség (Warner, MadBence, Rimelek) elbírál.

Mondjuk hozzá tartozik hogy kezdőknek nem adnám...
Ajánlott programok: Ubuntu | LibreOffice | GIMP

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #140 Dátum: 2010. június 22., 17:02:42 »
Igazából én se gondoltam komolyan, nem lenne értelme - DE! Lehetne egy olyan rész, amely leckénként megtanítja az alapokat, példákkal és elmélettel, valami olyasmi lehetne mint a w3school vagy a tizag, csak magyarul. Biztos van már ilyen magyar nyelven, de szerintem megnövelné valamennyivel az oldal látogatottságát. Sőt akár elmehetnének a leckék egészen az OOP megtanításáig. Meg lehetnének speciális leckék, és témakörök(pl szövegkezelés, képkezelés, stb) Ha akarjátok elvállalom a leckék megírását :D Azonkívül már ezen az oldalon is vannak elvetve leckék, nemcsak speciális témakörökben, hanem alapozók is mint pl az OOP cikkek, stb.

De most tényleg, ez nem jó ötlet?:D

Nem elérhető tomi6230i

• Törzstag
  • **
« Válasz #139 Dátum: 2010. június 21., 15:24:10 »
Szerintem meg lehetne, csak nem vizsga, hanem egy egyszerű űrlapos felmérés. Olyna, mint itt http://w3schools.com/ a Quizzes részen, csak magyarul és kicsit magasabb szinten. Nem az a lényeg, hogy mire megy vele, csak egy felmérés, önmagának.

Nem elérhető Rimelek

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • rimelek.hu
« Válasz #138 Dátum: 2010. június 21., 12:10:28 »
Ott még nem tartunk, hogy ez bármit is érjen valahol. Különben is azt hiszem kevesen mennének át egy ilyen vizsgán, mivel kevesekben van elég kitartás és önállóság. Amit sajnálok  :'( Tisztelet a kivételnek persze, és akinek nem inge, az ide se nézzen.
Egyszerűen létezem, és lézengek a Földön,
mint idióta szellem, kinek kastélya a börtön.

Nem elérhető Satya

• Teljes tag
« Válasz #137 Dátum: 2010. június 21., 11:12:56 »
Felesleges.
Internet Explorer - legjobb böngésző egy másik böngésző letöltésére.

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #136 Dátum: 2010. június 21., 08:43:18 »
És mit szólnátok ahoz, ha lenne egy online vizsga lehetőség? Olyasmi lenne mint az érettségi, csak webes programozásról szólna.  :laugh:

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #135 Dátum: 2010. június 13., 23:02:02 »
A karmáknak és a pontrendszereknek önmagában nincs értelme. DE! Mi lenne, ha a szerkesztők besorolhatnák a beküldött programokat hasznosság/komplikáltság/stb alapján 1-5 ig. És bizonyos karmaszám felett meg lehetne tekinteni ezeket, pl 2 karmától a 2. es besoroltat, de a 3. at már 5, és a többi. Természetesen csak a legtöbb munkát igényelt programokat rejtenénk el így a tényleges külsősök elől, a többit viszonylag kevés aktivitással is el lehetne érni. Valaki felvetette ezt a problémát, hogy féltik a komplikáltabb programjaikat a lopósok elől. Nos, ez megoldás lehetne. Mit szóltok? :D
Így aztán semmi esélyünk nem lenne új tagokat szerezni és nem szeretnénk fórumozásra "kötelezni" senkit. Meg aztán az aktívak között is lenne aki letölti és felteszi máshová.
Elküldve:: 2010. Június 13.  23:01:18
Én is rákerestem és tetszik. :) Bár egyetértek Warnerral, hogy az a közel 20 ikon már kicsit sok. :D
Nekem is, de a gombok számát csökkentsük mondjuk ~4-re
Ajánlott programok: Ubuntu | LibreOffice | GIMP

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #134 Dátum: 2010. június 13., 22:54:38 »
A karmáknak és a pontrendszereknek önmagában nincs értelme. DE! Mi lenne, ha a szerkesztők besorolhatnák a beküldött programokat hasznosság/komplikáltság/stb alapján 1-5 ig. És bizonyos karmaszám felett meg lehetne tekinteni ezeket, pl 2 karmától a 2. es besoroltat, de a 3. at már 5, és a többi. Természetesen csak a legtöbb munkát igényelt programokat rejtenénk el így a tényleges külsősök elől, a többit viszonylag kevés aktivitással is el lehetne érni. Valaki felvetette ezt a problémát, hogy féltik a komplikáltabb programjaikat a lopósok elől. Nos, ez megoldás lehetne. Mit szóltok? :D

Nem elérhető Keveqiah

• Globális moderátor
  • Teljes tag
  • Kisb
    • Keveqiah
« Válasz #133 Dátum: 2010. június 13., 20:49:28 »
Én is rákerestem és tetszik. :) Bár egyetértek Warnerral, hogy az a közel 20 ikon már kicsit sok. :D
"Gonosz vagyok. Ez ugyebár nem hit dolga."
"Egy ember halála tragédia, ezrek halála statisztika."

Elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #132 Dátum: 2010. június 13., 20:36:36 »
Megnéztem a Facepunch Studio-t, van pár opció, az már talán kicsit túl is komplikált :D

Nem elérhető <madbence />

• Teljes tag
  • Twitterista :)
    • Blogom
« Válasz #131 Dátum: 2010. június 13., 20:01:19 »
Szerintem az egy rossz rendszer :). Én sokkal inkább kedvelem a facepunchstudio fórumán alkalmazott módszert (warner is valami ilyesmit említett, bár ez kifinomultabb)
A fórum amúgy marad SMF, de összeintegráljuk a rendszerrel :)
mi chuck norris email címe? gmail@chucknorris.com
Blog: napszemuvegbe.tumblr.com
Twitter: twitter.com/madbence

Nem elérhető Keveqiah

• Globális moderátor
  • Teljes tag
  • Kisb
    • Keveqiah
« Válasz #130 Dátum: 2010. június 13., 19:35:01 »
Ott minden téma pontot ér, ami 10-50-ig terjed, ezt a kérdés nehézségétől függően a mod-ok döntik el. A kérdezőnek jó választ elfogadhatja megoldásként, amivel a válaszíró a téma pontértékét kapja. Ezeket a pontokat lehet gyűjteni és a profilon megtekinthetőek. A megoldott kérdések színe zöld, a nyitottaké kék. :)
"Gonosz vagyok. Ez ugyebár nem hit dolga."
"Egy ember halála tragédia, ezrek halála statisztika."

Nem elérhető DaniNet

• Törzstag
  • **
    • DaniNet programozás
« Válasz #129 Dátum: 2010. június 13., 19:27:50 »
Azt hiszem a prog.hu-n van ilyen, hogy minden kérdésnek külön topic van, és ha a kérdező megfelelőnek találta a választ, akkor arra adhat pontot, és ott azt a kommentet zölddel jelöli.
Ilyen ötlet ide is nagyszerű lenne majd.

Egyébként ott is SMF forum lesz majd, vagy egyedi fórum?

Nem elérhető Semmu

• V.I.P. tag
  • Teljes tag
  • Akinek semmi sem tetszik :D
    • [készülõben]
« Válasz #128 Dátum: 2010. június 13., 14:36:49 »
"lájkolom" gomb :D

Nem elérhető tbence

• Globális moderátor
  • Teljes tag
    • TBence.hu