Szerző Téma: CodeNet Ötletbörze  (Megtekintve 13257 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Semmu

• V.I.P. tag
  • Teljes tag
  • Akinek semmi sem tetszik :D
    • [készülõben]
Re: CodeNet Ötletbörze
« Válasz #21 Dátum: 2009. január 31., 00:54:05 »
saját oldal nem rossz, csak kíváncsi vagyok, mennyien fogják használni.
és hogy mennyire lesz jó  O0
(csak ne legyen ez is egy újabb gportal...)

ami azt illeti, én programokat cikkeket ellenőriznék, bármennyire is nehéz, mivel ha pl egy rossz progot feltesz vki, más letölti, és a rosszindúlatú prog az adatbázisával csinál valamit, akkor a használó a php studiót fogja szidni, hogy "hogy lehet ilyet feltenni ide".
fő a biztonság

sztem SP meg karma is maradhatna, mivel azért az is irányadó, bár én sem sokszor használom, de érdekes infó lehet egy személyről... (enyémet ne nézzétek  :blum: )

design? először arra gondoltam, h lenne egy php studio/codenet 3.0 oldalstruktúra, és ki tud jobb design-t csinálni rá, azt alkalmaznátok.
ez sem rossz 5let sztem

apróság: smiley listát picit lehetne szűkíteni, azaz nem kéne ennyi ami hsz írásnál felül megjelenik, ff nagyon lassítja a gépet, ha mind itt fent mozog.
pedig annyira nem is szar a gépem

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #20 Dátum: 2009. január 30., 21:31:44 »
Témazáró üzenet: Ha valaki megoldotta az adott problémát akkor egy üzenetben összefoglalhatja a problémát és a megoldást, és azt valahogy kiemelve megjelenítené a fórum, (ezzel a kereshetőség is javulna)

Valamint sokkal több témát csinálnék, nem szeretem az "általános problémák" témába beöntött maszlagot, ami kereshetetlen. Persze az eddigiek már így marad, de lehetőleg kategorizáljuk már jobban.
Igen, de pl. annak fölösleges téma, ha valaki egy függvényt keres, mert az meg a másik véglet. Így gyűjtőtémák kelleni fognak (Képkezelés, Szövegkezelés, stb.), az általánosnak én se vagyok nagy híve. És ezekhez témazáró hsz-t sem lehet írni.

A főoldalon a "legújabbak" egymás között is mászhatnának. Tehát ha a legújabb hírunk mondjuk 2009.0112, a legújabb program 2009.01.15 a cikk meg 14.-i akkor a program megy legfelülre, a cikk alá, és a hír legalulra. De ha írnak egy új cikket (pl 16.án) akkor a legújabb cikk rovat a többi fölé ugrik
"Intelligensebb" lesz a főoldal.

Inaktív tagok: Ha valaki pl egy éve nem lépett be, az jelenjen meg valahogy jelölve a fórumban is. Mondjuk szürkítve a nevét vagy ilyesmi.
Ez mire jó? :)

Ja és egy kicsit a SEO-n javíthatnátok mert az most pocsék. Bocs..
Már régebben is mondtam, hogy amikor készült az oldal, akkor ezzel nem igazán lett foglalkozva. Most majd figyelünk rá ;) A véleményem tartom, hogy sokan túlbecsülik a SEO szerepét, de amit lehet ki fogunk hozni belőle.

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #19 Dátum: 2009. január 30., 20:41:59 »
Fórumok:

Valami jobb kereső kellene, ezt (nekem) nem nagyon sikerült használni

Témazáró üzenet: Ha valaki megoldotta az adott problémát akkor egy üzenetben összefoglalhatja a problémát és a megoldást, és azt valahogy kiemelve megjelenítené a fórum, (ezzel a kereshetőség is javulna)

Valamint sokkal több témát csinálnék, nem szeretem az "általános problémák" témába beöntött maszlagot, ami kereshetetlen. Persze az eddigiek már így marad, de lehetőleg kategorizáljuk már jobban.

Apróságok:

A főoldalon a "legújabbak" egymás között is mászhatnának. Tehát ha a legújabb hírunk mondjuk 2009.0112, a legújabb program 2009.01.15 a cikk meg 14.-i akkor a program megy legfelülre, a cikk alá, és a hír legalulra. De ha írnak egy új cikket (pl 16.án) akkor a legújabb cikk rovat a többi fölé ugrik

Inaktív tagok: Ha valaki pl egy éve nem lépett be, az jelenjen meg valahogy jelölve a fórumban is. Mondjuk szürkítve a nevét vagy ilyesmi.

Rendszerötlet:

Ha ide akartok csábítani embereket, akkor lehetne pontokat adni cikkekért, programokért (népszerűség arányosan) amiért cserében beküldhet szalagbannert amit valahol megjelenítünk pontért cserébe (persze ha elfogy a pontja nem jelenítjük meg) Ezeket a bannereket viszont keményen kellene ellenőrizni mert ezzel vissza szoktak élni

Ja és egy kicsit a SEO-n javíthatnátok mert az most pocsék. Bocs..
Ajánlott programok: Ubuntu | LibreOffice | GIMP

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #18 Dátum: 2009. január 30., 19:37:38 »
Ha már saját oldal: Akkor lehetnének RSSek is... kategóriánként pl.
A Frissítés alapján lehetne statisztikát csinálni h kb hányan és milyen verziót használnak (persze csak x időnként, ne nagyon terheljük...)

Más:
Az oldalon lehetne tárhelyszolgáltatókról is adatbázis, ki mit nyújt, milyen áron (esetleg ingyenesen) és a tagok is írhatnak róla véleményt "referenciát". Így könnyeb lenne szolgáltatót választani ez alapján, és a rosszak kikerülhetnének.

A programokon hogy írott, módosított, fordított stb, meghagynám, és az SP-t ez alapján számolnám... De nem ez alapján kategorizálnék.

És még valami: ber ez inkább már csak álom:

Be kellene állítani minden scriptből demót, amit óránként (vagy gyakrabban) visszaállít a rendszer egy mentésből... Persze ehhez korlátozott php futattási jogok meg ilyesmik kellenének :) De azért még ötlet

További álomtervek:
Helyesírás ellenőrző a formokra
« Utoljára szerkesztve: 2009. január 30., 19:50:27 írta suttogó »

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #17 Dátum: 2009. január 30., 19:31:57 »
A programoknak biztosítani egy frissítés ellenőrző felültetet
Támogatom :thankyou:

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #16 Dátum: 2009. január 30., 19:24:49 »
A saját oldalakat támogatom.
Javaslat:

A programoknak biztosítani egy frissítés ellenőrző felültetet pl. codenet.hu/versions/last.php?v=UTOLSÓ VERZIÓ SZÁM
És ez vissza adaja hogy új vagy nem. Legegyszerűbben pl a parent::ujprogramverz()-javascriptet meghívná vagy ilyesmi ha kell
Így ezt beépítve a programok admin részébe ott megjelenhetne hogy Frissíts, vagy hogy ez a legújabb :)
« Utoljára szerkesztve: 2009. január 30., 19:36:32 írta suttogó »

Nem elérhető <madbence />

• Teljes tag
  • Twitterista :)
    • Blogom
« Válasz #15 Dátum: 2009. január 30., 18:53:35 »
Nekem a vesszőparipám a karma, valahogy föl kéne turbózni, tehát több mindent lehetne adni.
Meg kicsit jobban reklámozni az egészet, pl ha idézel valakit, akkor kérdezzen rá, ugyan nem akarunk-e adni rá valamilyen jelzést.
A programok között meg legyen egy ilyen "egyszerűsített" nézet, amin jobban ki lehet igazodni, gyorsabban meg lehet találni a dolgokat.
mi chuck norris email címe? gmail@chucknorris.com
Blog: napszemuvegbe.tumblr.com
Twitter: twitter.com/madbence

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #14 Dátum: 2009. január 30., 18:15:13 »
Ha ellenőrzés nélkül is jelenik meg a program/cikk, akkor a későbbiekben többek által úgy is le lesz töltve, ki lesz próbálva, valamint el lesz olvasva.
Ha több hiba van a programban, valótlan állítás lesz a cikkben, visszajelzés efelől biztos lesz. Tehát, ha egy felhasználó által beküldött programokban/cikkekben többek által jelzett (komoly) hiba van, akkor csak az a felhasználó által beküldött programok/cikkek kerülnének ellenőrzésre és csak az után jelenne meg, így nem kell átnézni azokét, akik biztos, hogy hiba nélkül vagy legalábbis arra törekedve küldik be a programokat/cikkeket.
Ez jó ötlet. O0

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #13 Dátum: 2009. január 30., 18:11:39 »
Hát ha nem is karma, jelöltetném e "jó" válaszokat....

Nem elérhető gery12345

• Törzstag
  • **
« Válasz #12 Dátum: 2009. január 30., 17:54:47 »
Idézet
A programok és cikkek ellenőrzése sem lenne olyan szigorú, a feltöltött tartalmak egyből kikerülnének, de lehetne esetleg hitelesítést kérni, ekkor mi megnéznénk az adott programot/cikket és ha jónak találjuk, akkor megjelenne mellette egy hitelesítve/jóváhagyva felirat.
Igen ám, de bevált-e ez a módszer? Külföldi hasonló oldalakon sincs ellenőrzés ha jól tudom és működik! A másik, hogy ez se épp egy érdekfeszítő munka. A programokat átnyálazni, hogy jól működik-e, nincs-e benne rejtett ártalmas kód...
Ha ellenőrzés nélkül is jelenik meg a program/cikk, akkor a későbbiekben többek által úgy is le lesz töltve, ki lesz próbálva, valamint el lesz olvasva.
Ha több hiba van a programban, valótlan állítás lesz a cikkben, visszajelzés efelől biztos lesz. Tehát, ha egy felhasználó által beküldött programokban/cikkekben többek által jelzett (komoly) hiba van, akkor csak az a felhasználó által beküldött programok/cikkek kerülnének ellenőrzésre és csak az után jelenne meg, így nem kell átnézni azokét, akik biztos, hogy hiba nélkül vagy legalábbis arra törekedve küldik be a programokat/cikkeket.

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #11 Dátum: 2009. január 30., 14:45:35 »
Bele szokás minden fájlba pakolni, hogy ha a programnak csak egy részét használják fel, akkor is ott legyen. De ez utána már mindenkinek a magánügye lesz, ha nem PHP Studio Licence-t használ.

A legjobb szerintem, ha profilban lehet aktiválni, aki igényt tart rá.

Nem elérhető gery12345

• Törzstag
  • **
« Válasz #10 Dátum: 2009. január 30., 14:42:22 »
A license-ről:
számomra egy kicsit zavaró ez a pontja a program beküldésekor:
Idézet
Amennyiben a programod nyílt forráskódú nyelven íródott, akkor a program minden forráskódot tartalmazó fájljába a következőt kell illesztened megjegyzésként (a megfelő részeket természetesen kiegészítve):

na most, ha a program tartalmaz legalább 5 fájlt, akkor szerintem felesleges mindegyikbe belerakni (vagy nem?), elég lenne a főbb fájljaiba és csatolva egy license.txt
azt nem értem, hogy miért kell mindegyik fájljába belerakni?

Idézet
Ezzel elvesztjük azt, hogy a belekényszerítsük az interaktív programokba a ránk mutató linket,
Copyright szöveget meg ha nem jeleníti meg a programoknál, akkor rakjon ki egy bannert vagy egy az oldalra mutató linket az oldala footer-ébe

Mindenkinek lenne egy oldala? Ez csak akkor lenne használható szerintem, ha pl.valaki meghalad egy bizonyos programfeltöltési db szintet és akkor kap egy ilyen oldalt, ahol kilistázva látható a programjai (esetleg cikkei), plusz egy-két beállítás végezhetne el rajtat.

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #9 Dátum: 2009. január 30., 11:50:45 »
A kategóriákról, és licencről az a véleményem, hogy maradhatna egy phpstudios is, és aki nincs otthon licencekben, de szeretne egyet, az betenné a studiósat. Ezt leginkább az írottakra értem. Tehát valamilyen szinten még maradhatnának a kategóriák. Program listázásnál meg mindenképp jó, ha ott van, hogy írott, vagy fordított, vagy akármilyen.
Licenszek lesznek, lehetne egy lista feltöltéskor, ahol ki lehet választani, hogy az adott program milyen licensz alatt áll. GNU/CC/PHP Studio Licence, vagy egyéni, ami nincs még a listában. PHP Studio Licence biztos lesz, már csak az eddig megjelent programok miatt is.

Plusz észrevettem, hogy sokan feltöltenek programot, beteszik a licencet, és ahol az van, hogy "ha nem töltöd ki, akkor töröld ki", azt ott hagyják. Talán tisztább lenne egy olyan, hogy egy űrlap segítségével megadják az adataikat, és visszakapják egy textarea-ban a generált licence-t, amit beilleszthetnek, ha nincs sajátjuk.
Igen, vagy akár lehetne azt is, hogy egyből beleteszi a fájlokba feltöltéskor az oldal :)

Nem elérhető tomi6230i

• Törzstag
  • **
« Válasz #8 Dátum: 2009. január 30., 11:06:00 »
én majd küldök be saját fodítású php scripteket  O0

Nem elérhető Rimelek

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • rimelek.hu
« Válasz #7 Dátum: 2009. január 30., 10:27:56 »
A saját oldalt ( Aldomaint ) én javasoltam, így én ma is tartom, hogy az jó ötlet :P

a pontozásos módszert, ami prog.hu -n működik, én nem tartom olyan jó ötletnek itt bevezetni. Elfajulhatna a dolog, és az lenne, mint prog.hu -n, hogy a pontokért mindent. motivációnak motiváció, de szerintem mindenki önmagáért töltsön fel programot, és segítsen másnak. ne a pontokért.

A karma meg olyan, igazán nem használjuk ki. Én pl lehurrogni nem szeretek. Talán ezért nem hurrogtak le még engem sem, nem tudom. De kisebb háborúba megy át néha a karmaosztogatás. Volt már rá példa. "Lehurrogtál? hogy merted. Most visszakapod. - Visszahurrogtál, kellett ez neked? Most újra lehurroglak. - Te is lehurrogtál? Hát most kapsz 15 lehurrogást. Neszeneked. " És az már inkább lehangoló lehet szerintem, ha valaki azt látja, hogy "de XY-t tapsolták, és alig segített, én meg sokat segítettem" Mondom ezt én 136 karmával az élen. Bizonyíték az őszinte véleményre :)

A kategóriákról, és licencről az a véleményem, hogy maradhatna egy phpstudios is, és aki nincs otthon licencekben, de szeretne egyet, az betenné a studiósat. Ezt leginkább az írottakra értem. Tehát valamilyen szinten még maradhatnának a kategóriák. Program listázásnál meg mindenképp jó, ha ott van, hogy írott, vagy fordított, vagy akármilyen.

Plusz észrevettem, hogy sokan feltöltenek programot, beteszik a licencet, és ahol az van, hogy "ha nem töltöd ki, akkor töröld ki", azt ott hagyják. Talán tisztább lenne egy olyan, hogy egy űrlap segítségével megadják az adataikat, és visszakapják egy textarea-ban a generált licence-t, amit beilleszthetnek, ha nincs sajátjuk.
Egyszerűen létezem, és lézengek a Földön,
mint idióta szellem, kinek kastélya a börtön.