Nem értelek titeket. Először a Linux az "Isten", aztán hírtelen a Linux a "használhatatlan vacak".
Nyilván tudni kell használni, ahogy mindent. El lehet rontani benne sok mindent, én vagyok rá az élő példa. nem is tudom hányszor tettem tönkre. Szidtam néha, mert van, amit igazán megoldhattak volna benne. De azóta semmi bajom vele. Megtanultam kezelni, és még csak meg sem erőltetem magam. Hogy a Linux mit tud elrontani a hálókártyán, azt sem tudom, de ez lehet a műveletlenségem oka. De elvileg két külön rendszer. Ha gubanc van vele linuxban, winben még nem kéne. Hacsak nem csinált valami csúnyaságot a windows rendszermeghajtón is. Ám nekem még semmi ilyen nem fordult elő sosem. Csak a saját hibámból adódtak hibák ( kivétel erősíti a szabályt, de ott is közöm volt a hibához )
A windows és az ubuntu veszélyességéről csak annyit, hogy annyira lehet a kettő veszélyes egymás mellet, amennyire a felhasználó nem tudja kezelni. De ennyire egy windowsos program is árthat a windowsnak akár. Vagy egy linuxos a linuxnak.
Szóval talán nem Isteniteni kéne a Linux-ot, hanem szimplán szeretni, és megismerni. Én ezt tettem annak ellenére, hogy túl voltam egyszer egy időszakon, amikor kb egy nap 7-8 újratelepítésem volt ( windows és linux teljes oprendszer ) és még a héten több új, mert képtelen voltam rendesen feltelepíteni. valami mindig tönkrement.