Üdv!
Először is leszögezném, hogy nagyon kezdő vagyok a php-ben. Nézzétek el nekem ha esetleg hülyeséget írok.
Szóval "telepíteni" próbáltam egy ügyes kis login rendszert a weboldalamba, nevezetesen a LoginSys-t.
A lényege: minden fájl legelejére, ahol használni szeretném valamely funkciót(bejelentkezés menü,profil adatlap,stb) be kell illeszteni a következő scriptet:
<?php
include_once("starter.php");
?>Így ugyebár lefuttatja a starter.php-t az oldal töltésekor,de csak ezt a hibaüzenetet kapom:
Deprecated: Function ereg() is deprecated in C:\wamp\www\streetball\starter.php on line 46
Warning: require(../config.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\streetball\starter.php on line 56
Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../config.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in C:\wamp\www\streetball\starter.php on line 56
A kérdéses sorok így néznek ki:
46.sor:
if(ereg("\?", $_SERVER["REQUEST_URI"]))56.sor:
require($configurl);Az 56.sorral nem tudom mi a baj, a 46.sor ha jól tudom azért hibás mert a php5.3.0 nem támogatja vagy mi. Hogyan írjam át ezeket a sorokat hogy működjön a dolog?
Valamint a 156.sorral is lehet gond:
if(isset($_GET["action"]) && ereg("del:", $_GET["action"])) mivel ez is ereg() függvényt tartalmaz.
A segítséget előre is köszönöm!