Szerző Téma: Suli  (Megtekintve 46262 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Ekvilans

• Tag
  • *
Re: Suli
« Válasz #681 Dátum: 2010. november 26., 16:14:55 »
Sziasztok, egy feladathoz szeretném a segítségeteket kérni, amihez igazából hozzá se tudok állni. Képlettel kell leírni egy sorozat összeadását talán elágazással. Az egész feladat íyg néz ki:
Egy fazekas műhelyben sorban várakoznak a kiégetésre váró tárgyak. Minden tárgyról tudjuk, hogy mennyi az a legkevesebb idő, ami a keégetéshez kell(Idő(i)). Az égetésre váró tárgyakat sorrendben kell kiégetni. Egyszerre több tárgyat is rakhatunk a kemencébe,azonban legfljebb annyit, amennyi a kemence adott kapacitása (K). Az égetési idő egymenetben mindig a kemencébe rakott tárgyak minimális égetési idejének a maximuma legyen.
Példa:
   7 tárgy, 3 fér bele, idők: 10,8,20,25,30,12,40
   Égetési idő: 75
   Egy lehetséges sorrend: 1-2,3-4,5-6-7
Feladat:
   Fogalmazd meg képlettel (Opt(i)=...), hogy mennyi az első i tárgy kiégetésének lehető legkisebb összideje!
Példa:
  Ha K=1, akkor Opt(i)=∑(felette i, alatta j=1)Idő(j) lenne.

Ha valaki segítene benne, annak nagyon megköszönném.
Elküldve:: 2010. November 20.  13:46:24
Nem azt várom, hogy megcsináljátok helyettem a feladatot. Csak kérlek abban segítsetek, hogy hogy néz ki egy feltételes összeadás és egy ha elágazás "képletes leírásban".

Nem elérhető M. Tamás

• Törzstag
  • **
    • Honlapfejlesztés
« Válasz #680 Dátum: 2010. november 03., 10:07:49 »

Nem elérhető NoNametheone

• Tag
  • *
« Válasz #679 Dátum: 2010. november 02., 20:25:56 »
Olyat, ahonnan pl. mehetnék a Cannonicalhoz fejleszteni.

csíped az ubuntut? :D
Mindenkinek van valami jó aláírása, nekem miért nincs?

Nem elérhető Semmu

• V.I.P. tag
  • Teljes tag
  • Akinek semmi sem tetszik :D
    • [készülõben]
« Válasz #678 Dátum: 2010. november 02., 18:08:50 »
Olyat, ahonnan pl. mehetnék a Cannonicalhoz fejleszteni.

ez nem sulitól függ, kapcsolatok és aktívitás. de asszem most épp keresnek is embereket.

viszont sok suli van, ahol infó kell, elte, bme, pte. (az utóbbiban nem vagyok biztos, de asszem Rimelek oda jár :))

Nem elérhető M. Tamás

• Törzstag
  • **
    • Honlapfejlesztés
« Válasz #677 Dátum: 2010. november 02., 15:17:27 »
Lehet, hogy ez off lesz?

Nem tudtok valami jó számtech/informatika sulit (egyetem, főiskola), mert idén érettségizek, és gőzöm sincs, hogy hová menjek tovább, mert ez az ami érdekel, meg még a töri, de annál csak töri tanár van meg történész, ami lehetnék. Ami azt illeti valami nem fizetőset ajánljatok. Olyat, ahonnan pl. mehetnék a Cannonicalhoz fejleszteni.

Üdv.

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #676 Dátum: 2010. október 29., 14:41:57 »
Esetleg társalgó robot magyar nyelvre?

Nem a beszéd részére gondolok, hiszen szövegfelolvasó n+1 létezik, hanem arra hogy a szokásokat elemezve, (gondolom a nyelvtani részét felprogramozva) értelmes válaszokat adjon. Sok ilyen van, de magyar nyelvre mind selejt, és angolra sincsenek olyan túl jók.
Ajánlott programok: Ubuntu | LibreOffice | GIMP

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #675 Dátum: 2010. október 29., 11:10:40 »
Nálunk november 30.

Nem elérhető Rimelek

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • rimelek.hu
« Válasz #674 Dátum: 2010. október 29., 08:31:22 »
Sok ötletem nekem se volt. Mert ha valami jót kitaláltam, kiderült már többen megvalósították sokkal jobban vagy hasonló módszerekkel. Akár szakdolgozatként is. Nehéz egyedit kitalálni. szóval nem fogok tudni segíteni.

Mi a témaleadási határidőd? Nekem okt 31 volt.
Egyszerűen létezem, és lézengek a Földön,
mint idióta szellem, kinek kastélya a börtön.

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #673 Dátum: 2010. október 29., 00:06:48 »
Az a mp3 dekóder mosógépre nem is rossz ötlet... xD

Komolyra fogva, vagy PC-re, vagy valami mobil eszközre fejlesztenék, azon praktikus okból, hogy tudjak itthon is tesztelni.
A program tényleg szinte bármi lehet, idézve a szabályzatból:
"A szakdolgozat tartalma egy gyakorlati jellegű feladat informatikai eszközökkel (program) való megoldása. A szakdolgozatban kitűzött feladatnak olyan komplexitásúnak kell lennie, hogy azt egy átlagos képességű hallgató 20 kreditnek megfelelő 600 munkaórában elvégezhesse. Ha a feladat mérete indokolja, akkor több hallgató is készíthet egy dolgozatot, de ekkor a dolgozatban pontosan fel kell tüntetni, hogy a dolgozat melyik része melyik hallgató munkája."
Ebbe beletartozik a teljes körű felhasználói és fejlesztői dokumentációkészítés is.

Valami olyan programot szeretnék, amiben azért van valami nehézség, eddig főleg mesterséges intelligencia téren gondolkodtam, azon belül is genetikus programozásra, mert ezen a téren már korábban is részt vettem egy kutatásban. De ide főleg csak ötleteket várnék, aztán én azt majd megbonyolítom, ha kell :D Mert a kreativitásom gyenge, hogy egy gyakorlatban is használható ötletet kitaláljak :)

Nem elérhető <madbence />

• Teljes tag
  • Twitterista :)
    • Blogom
« Válasz #672 Dátum: 2010. október 28., 23:17:38 »
És miféle program? gondolom nem hello world, de még csak nem is mp3 dekóder egy mosógépre :)
mi chuck norris email címe? gmail@chucknorris.com
Blog: napszemuvegbe.tumblr.com
Twitter: twitter.com/madbence

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #671 Dátum: 2010. október 28., 22:25:12 »
Franc se gondolta volna, hogy ilyen nehéz jó szakdolgozati témát keresni :-\
Ha valakinek van esetleg valami ötlete, ami nem agyon csépelt (nem szeretnék olyan szakdolgozatot, amit már kismilliárdszor megcsináltak előttem), az ossza már meg velem :D A szakdolgozatom lényegében bármilyen program lehet bármilyen eszközre.

Nem elérhető saze17

• Felhasználó
    • D-Labs
« Válasz #670 Dátum: 2010. szeptember 09., 14:49:29 »
Nálunk angolnál és infónál is le kellett tenni az osztályozókat, ha szakmai infóból előrehozottazol, akkor meg kb. 8 osztályozót kell letenned.

amit az igazgató nem enged (Y)

Nem elérhető ratoc

• Globális moderátor
  • Törzstag
« Válasz #669 Dátum: 2010. szeptember 09., 14:37:27 »
Nálunk angolnál és infónál is le kellett tenni az osztályozókat, ha szakmai infóból előrehozottazol, akkor meg kb. 8 osztályozót kell letenned.

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #668 Dátum: 2010. szeptember 09., 12:55:38 »
Az ezzel a probléma, hogy előrehozottnál le kell tenned plusz két osztályozót, nem feltétlen éri meg azt a plusz energiát belefektetni.

Angolnál és infonál nem, mivel  11.-ben már mindkettőnek véget ért a kommersz tanítása. Fizikát pedig októberben érdemes lerakni 12.-ben, de ezek iskolától függően változhatnak, de ha ratoc a matek-magyar-töri(+ 2. nyelv, ha abból érettségizel) triumvirátusra gondoltál, akkor igazad van.

Nem elérhető ratoc

• Globális moderátor
  • Törzstag
« Válasz #667 Dátum: 2010. szeptember 08., 20:25:30 »
Az ezzel a probléma, hogy előrehozottnál le kell tenned plusz két osztályozót, nem feltétlen éri meg azt a plusz energiát belefektetni.