Szerző Téma: Suli  (Megtekintve 46261 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Rimelek

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • rimelek.hu
Re: Suli
« Válasz #156 Dátum: 2008. október 19., 18:45:16 »
Lineáris algbrából nekem a mátrixok maradtak meg legjobban. Ugyanis ara írtam php-ben egy determináns számoló progit :D És akkor meg kellett tanuljam.
Persze nem ez a neheze a linalg-nak.
Egyszerűen létezem, és lézengek a Földön,
mint idióta szellem, kinek kastélya a börtön.

Nem elérhető koci

• Törzstag
  • **
« Válasz #155 Dátum: 2008. október 19., 18:43:10 »
Õszi szünet után meglesznek a diszkrét matek és a lineáris algebra eredmények is, azok is "érdekesen" fognak alakulni szerintem...
na az biztos...
én még nem irtam meg őket, majd jövőhét kedd szerda, de annyira nem várom... egy kukkot nem értek belőle... sose voltam jó matekból :D se programozásból :D jó helyre jöttem ::)

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #154 Dátum: 2008. október 19., 00:59:50 »
Ja, akkor nem szóltam, csak én még nem vagyok hozzászokva :D Õszi szünet után meglesznek a diszkrét matek és a lineáris algebra eredmények is, azok is "érdekesen" fognak alakulni szerintem...

Nem elérhető Rimelek

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • rimelek.hu
« Válasz #153 Dátum: 2008. október 18., 23:43:04 »
60-70 százalék bukás semmi. Nálunk igaz kötelező tárgyból, de állítólag 80 százalék felett buktak :) ez volt analízis.
Választhatóból nem kellene annyira durvának lenni, de hallottam egy java-s óráról, ahol szintén majdnem mindenki 1-est kapott az első beadandó programra, mert pontosan úgy kell beadni, ahogy a tanár kérte, mert ha egy karakterrel is másképp van, mégha helyes is, de a tanár teszt programja nem tudja lefuttatni, akkor már nem sikerült. Tehát ha tökéletes, átmentél, ha nem, akkor nem mentél át. Az se semmi :) De azért jövöre akkor is felveszem, ha tudom, mert az érdekel.
Egyszerűen létezem, és lézengek a Földön,
mint idióta szellem, kinek kastélya a börtön.

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #152 Dátum: 2008. október 18., 20:12:25 »
Érdekesen alakul a közgazdasági alapismeretek óra. Ez ilyen 6 félév alatt bármikor elvégezhető kurzus, azt hinné az ember nem komoly, hiszen nem épp tartozik a képzés fővonalához. 157-en vettük fel a kurzust, most volt meg az első ZH (még egy lesz) és majdnem 80% kapott karót. Nem rossz, nem? Mindössze 4 darab 4-es lett (köztük vagyok, yeah), 5-ös nincs. Kicsit túl szigorúan veszi a tanár az az érzésem... szerintem olyan 60-70% bukni fog.

Nem elérhető <madbence />

• Teljes tag
  • Twitterista :)
    • Blogom
« Válasz #151 Dátum: 2008. október 16., 18:27:37 »
mi chuck norris email címe? gmail@chucknorris.com
Blog: napszemuvegbe.tumblr.com
Twitter: twitter.com/madbence

Nem elérhető koci

• Törzstag
  • **
« Válasz #150 Dátum: 2008. október 14., 16:01:55 »
A Zongorista!

van zongora a KCSSK ban :D
tegnap hajnali 4 körül ittas álapotban letárntorogtunk a lepénybe. az a kolinak ilyen nagyobb ténctermbe ahol a bulik vannak a lanpartyk meg hasonlók
és ott láttunk egy fajin nagy zongorát, amin épp játszott egy gyerek
mi meg elkezdtünk balettozni rá :D
iszonyat nagy volt:D
nah de a lényeg hogy itt van zongora
egyből te jutottál eszembe :D

Nem elérhető Salaander

• Globális moderátor
  • Törzstag
  • Salaander
« Válasz #149 Dátum: 2008. október 11., 14:47:06 »
Van amit értettem de sok dolgot nem megpróbálok ide írni olyat ami segíthet jegyzetből miért függ össze bár már nemtom mert univerzum tömegét másból következtettük de itt van pár érdekesség amit leírok majd ha meglesznek a jegyzeteim amit nem találok :D de asszem a feketejukra ilyen képlet van

R=(c^2/valami)*M és itt az M és az R a lényeg fejből nem vágok többet csak azt pol hogy minél nagyobb egy feketelyuk annál kisebb a hőmérséklete

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #148 Dátum: 2008. október 10., 16:09:19 »
biztos kör alakú, az r^2*pi  :blum:
Inkább gömb :blum:

De amúgy nem tudom mi köze az univerzum tömegének vagy bármijének egy fekete lyuk eseményhorizontjának felületéhez? Azt csak a belső dolgok tömege befolyásolja szerintem.

Nem elérhető <madbence />

• Teljes tag
  • Twitterista :)
    • Blogom
« Válasz #147 Dátum: 2008. október 10., 15:21:07 »
biztos kör alakú, az r^2*pi  :blum:
mi chuck norris email címe? gmail@chucknorris.com
Blog: napszemuvegbe.tumblr.com
Twitter: twitter.com/madbence

Nem elérhető Salaander

• Globális moderátor
  • Törzstag
  • Salaander
« Válasz #146 Dátum: 2008. október 10., 11:54:24 »
Tök jó voltam végre egyetemi előadáson az Entrópiáról szólt és volt a végén 20 perces előadás a részecskegyorsítóról  is mit hogy oldottak meg persze nagy vonalakban és volt tesla generátor is... van de graaf generátort imádom de az phuuu :D
A kár hogy nem mindent értettem pl mikor az univerzum tömegével számoltuk a fekete lyukak eseményhorizontjának a felületét de voltak érdekes dolgok. nem is a tömege volt hanem már nemtom mi :D csak suliból irok nincsenek itt a jegyzetek

Nem elérhető koci

• Törzstag
  • **
« Válasz #145 Dátum: 2008. október 09., 16:55:32 »
szeged max orvosiról van egy haver, szal nem igazán :-\

Nem elérhető ratoc

• Globális moderátor
  • Törzstag
« Válasz #144 Dátum: 2008. október 08., 22:43:01 »
Én amikre gondoltam eddig az az SZTE és az ELTE, mivel hardver része abszolút nem érdekel, inkább programozás terén megyek tovább; igazából nem sokat tudok róluk, de ráérek még elmélyülni pár év múlva. Esetleg van valakinek SZTE-ről véleménye? ELTE-ről azt hiszem már mindent elmondtatok.

Nem elérhető Salaander

• Globális moderátor
  • Törzstag
  • Salaander
« Válasz #143 Dátum: 2008. október 08., 17:31:27 »
Nekem ELTE vagy BME a cél szintén. Van egy ismerősöm aki az ELTE vagy BME ki emlékszik már melyik egyetem progrmoz matematikai szakára jár, ő azt mondta ha programozni akarsz ELTE ha a géppel akarsz mint magával foglalkozni BME mert eltén inkább elmélet van míg műszakin a géppel jobban foglalkoznak mint az elmélettel nemtudom hülyeség e nekem ezt mondta... én örülnék ha az egyikre felvennének majdan nincs is már messze...

október 16 matek oktv jaj

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #142 Dátum: 2008. október 06., 20:59:29 »
És a zenetanárod felesége az kompetens ebben a kérdésben? És ha igen, akkor esetleg nem elfogult a BME iránt (ott tanult, ott tanít(ott), stb.)? Én meg sok embert ismerek, akik az ELTE-re mentek és nem bánták meg. Szóval ez csakis a te döntésed. De jelen esetben az is számít, hogy az informatika mely ágát kívánod tanulni (már kifejtettem miért, nem ismételném magam).