Szerző Téma: phpBB  (Megtekintve 12949 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Lyss

• Felhasználó
Re: phpBB
« Válasz #6 Dátum: 2006. szeptember 09., 17:17:48 »
pedig én mindent kitöltöttem amit kellett  :cray: az adatbázis szerver hosztnevéhet beírtam azt amit az extra.hu-n írtak, adatbázishoz a regelt nevem, felhasználónévhez szintén a regelt nevem, jelszóhot a jelszavam, utána pedig kitöltöttem az admin adatait. nem értem miért rossz még mindig.

Nem elérhető Rimelek

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • rimelek.hu
« Válasz #5 Dátum: 2006. augusztus 27., 21:04:02 »
Nem hiszem el, hogy a phpBB nem futna simán mysql-lel :no2:.
Annyi helyen használják...sztem rossz adatokat adzs meg Lyss

Idézet
Mi az a phpBB?

A phpBB a legnépszerűbb nyílt forráskódú ingyenes fórumrendszer (egy szoftver), mely felhasználóbarát felülettel, egyszerű és lényegretörő adminisztrációs panellel, és egy hasznos Gy.I.K.-kel rendelkezik. A népszerű PHP nyelvet használja, valamint számos adatbázist támogat: MySQL, MS-SQL, PostgreSQL és Access/ODBC. A phpBB az ideális ingyenes fórum az összes weboldalra.

Vagyis ugy néz ki mégis tudnia kell a mysqlt is. De gondolom be kel állitani telepitéskor. Nem nagyon tudom, mert csak egyszer használtam
Egyszerűen létezem, és lézengek a Földön,
mint idióta szellem, kinek kastélya a börtön.

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #4 Dátum: 2006. augusztus 27., 21:01:39 »
Nem hiszem el, hogy a phpBB nem futna simán mysql-lel :no2:.
Annyi helyen használják...sztem rossz adatokat adzs meg Lyss

Nem elérhető Lyss

• Felhasználó
« Válasz #3 Dátum: 2006. augusztus 27., 20:56:01 »
és azt a .htaccess fájlt hogy kell használni?

Nem elérhető Rimelek

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • rimelek.hu
« Válasz #2 Dátum: 2006. augusztus 27., 20:42:36 »
nah, miután eleget szenvedtem, úgy döntöttem segítségért kiáltok.

az extra.hu-ra nem tudom feltelepíteni a phpbb-t. hiába írok be mindent kiírja h nem tud csatlakozni az adatbázishoz. eközben megnéztem a sql rendszert és nem volt adatbázis, mire létrehoztam egyet, de ennek ellenére nem tudom telepíteni az egészet. valamilyen SQLite programot használ a sql-hoz ami angol és amit egyáltalán nem értek. valaki nem tudja hogy mi lehet a gond?

hihetetlen, de éppen ma tanultam az sqlite-ot :) ahhoz nem kell mysql. viszont tudom mi a hiba. az extra.hu tárhelyen nincs jogod sem fájlokat, sem mappákat létrehozni, sem törölni a php-val. és mivel az sqlite ugy müködik, hogy fájlokat hoz létre, ami helyettesiti az adatbázist, igy nem fog müködni. hacsak nem adsz jogot azoknak a mappáknak, és fájloknak. ha jol tudom, ezt is meg lehet tenni .htaccess-el, ami van a phpstudio kellékei között, de erről többet nem tudok monani. Amit tudok, hogy nem lehet alapesetben fájlokat létrehozni az extrán
Egyszerűen létezem, és lézengek a Földön,
mint idióta szellem, kinek kastélya a börtön.

Nem elérhető Lyss

• Felhasználó
phpBB
« Válasz #1 Dátum: 2006. augusztus 27., 20:37:17 »
nah, miután eleget szenvedtem, úgy döntöttem segítségért kiáltok.

az extra.hu-ra nem tudom feltelepíteni a phpbb-t. hiába írok be mindent kiírja h nem tud csatlakozni az adatbázishoz. eközben megnéztem a sql rendszert és nem volt adatbázis, mire létrehoztam egyet, de ennek ellenére nem tudom telepíteni az egészet. valamilyen SQLite programot használ a sql-hoz ami angol és amit egyáltalán nem értek. valaki nem tudja hogy mi lehet a gond?