Szerző Téma: Problémák Mozilla Firefoxban  (Megtekintve 4531 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ratoc

• Globális moderátor
  • Törzstag
Re: Problémák Mozilla Firefoxban
« Válasz #24 Dátum: 2010. július 08., 12:42:26 »
Kezdek leszállni googleról, mert annyira nem jó segítség mint ahogy néhányan istenítik :/

arra nem gondoltál még esetleg, hogy rosszul próbálod keresni?

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #23 Dátum: 2010. július 07., 22:19:37 »
Esetleg valaki tud egyszerű módszert arra, hogy Ff-ben beállítsuk a file input szélességét? Googlen találtam egyet, de ha csak ilyen nyakatekert megoldások vannak, akkor inkább a div szélességét növelem:D
Elküldve:: 2010. Július 07.  21:01:00
Esetleg valaki tud egyszerű módszert arra, hogy Ff-ben beállítsuk a file input szélességét? Googlen találtam egyet, de ha csak ilyen nyakatekert megoldások vannak, akkor inkább a div szélességét növelem:D
Bocsi, megvan töröljétek ki a postokat, megoldás: size=5.  Kezdek leszállni googleról, mert annyira nem jó segítség mint ahogy néhányan istenítik :/ Merthogy fél óráig kerestem a megoldást, de mindenhol oldalas javascriptek meg css kódokat adtak megfejtésül, na mind1 xD

Nem elérhető Rimelek

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • rimelek.hu
« Válasz #22 Dátum: 2010. március 12., 19:10:11 »
tutorialokból így tanultam meg hogy lehet egyenlőség jel meg nem kell px :/
Nem tudom hol írnak ilyen tutorialt, de azokat az oldalakat eztán kerüld el messzire.
Vagy összekeverted javascript-tel, vagy olyan esettel, amikor van css-ben egyenlőség jel, de az nem ez az eset. mértékegység meg css-ben mindig kell. Csak a 0 értéket nem kell mértékegységezni. Mert a nulla mindenhol nulla.
Egyszerűen létezem, és lézengek a Földön,
mint idióta szellem, kinek kastélya a börtön.

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #21 Dátum: 2010. március 12., 17:09:28 »
Bocsi, ritkán használok mozillát, és tutorialokból így tanultam meg hogy lehet egyenlőség jel meg nem kell px :/

Köszi mindenkinek és legközelebb gondolkodok mielőtt postolok xD

Nem elérhető Rimelek

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • rimelek.hu
« Válasz #20 Dátum: 2010. március 12., 17:06:30 »
Plusz a szélességnek és magasságnak kéne mértékegység. És a background-repeat -nek nincs olyan értéke, hogy yes.
http://www.w3schools.com/css/pr_background-repeat.asp

A div-ekben meg szintén egyenlőség jel hiba. És aposztrófban a margin-left pár helyen.

Hát igen. Szidtam már én is az IE-t, és rájöttem utána, hogy én voltam a barom. Mondjuk az javascript volt. De lényegtelen.

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #19 Dátum: 2010. március 12., 16:59:43 »
A másik kérdésem az lenne, hogy miért van ennyi különbség a mozilla és az IE  css-értelmezője közt? Illetve akadhatnak hibák operán, safarin, és chrome on is, ha már mozillán és exploreren működik valami?
Azért, mert az egyik böngésző megpróbálja a szintaktikailag tök hibás kódot is értelmezni, a másik pedig nem.
Nem a böngészőkkel van tehát a baj, hanem azzal, hogy hibás, amit írsz. Ráadásul annyira süt róla, hogy csoda, hogy nem veszed észre.

Ez pl. mi?
Kód: CSS
  1. width=520;
  2. height=400;

Esetleg:
Kód: CSS
  1. width: 520px;
  2. height: 400px;

Érdekes módon, 1 sorral feljebb még tudtad, hogy : kell és nem =.

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #18 Dátum: 2010. március 12., 16:30:49 »
Hojrehuttáljejíhúúú!

Gyerekek, imádon ezt a css-t, eddig 1 olyan kódom nem volt még ahol ne lettek volna gondok a másik böngészőn....

Ezúttal mozillában nem jelenít meg semmit az alábbi kódból:

A másik kérdésem az lenne, hogy miért van ennyi különbség a mozilla és az IE  css-értelmezője közt? Illetve akadhatnak hibák operán, safarin, és chrome on is, ha már mozillán és exploreren működik valami?

Köszi előre is

<head>
<style>
.myd
{
background-image:url('grass.png');
background-repeat:yes;
width=520;
height=400;
}
</style>
</head>
<body>
52, 68
<div align=middle class="myd">
<div style="position:absolute; width=135; height=117; background-image:url('kg.png'); margin-top=0px; margin-left:475px;"></div>
<div style="position:absolute; width=135; height=117; background-image:url('kg.png'); margin-top=52px; margin-left:'407px';"></div>
<div style="position:absolute; width=135; height=117; background-image:url('kg.png'); margin-top=104px; margin-left:'339px';"></div>
<div style="position:absolute; width=135; height=117; background-image:url('kg.png'); margin-top=156px; margin-left:'271px';"></div>
<div style="position:absolute; width=135; height=117; background-image:url('kg.png'); margin-top=208px; margin-left:'203px';"></div>
<div style="position:absolute; width=135; height=117; background-image:url('kg.png'); margin-top=260px; margin-left:'135px';"></div>
<div style="position:absolute; width=135; height=117; background-image:url('kat.png'); margin-top=312px; margin-left:'67px';"></div>
<div style="position:absolute; width=135; height=117; background-image:url('kg.png'); margin-top=364px; margin-left:'-1px';"></div>

</div>
</body>

Nem elérhető djereg

• Tag
  • *
« Válasz #17 Dátum: 2010. január 28., 09:33:07 »
Sziasztok, hogyan tudom azt megadni css-ben, hogy rugalmas legyen a szövegbox a szöveghez. Az explorerben nincs probléma vele minden lap szépen megjelenik, de firefoxban a height-nek megadott 150%-os méret, hol soknak, hol kevésnek bizonyul. Ami még kellhet, hogy ez nem egy háttér, mert az külön van, hanem a háttér elé, egy fehér szövegdobozt készítettem, amit először fixáltam, de úgy sem bizonyult jónak, aztán 150 %-ot adtam neki, de az meg hol soknak, hol jónak, hol meg kevésnek bizonyul.

Ezért szeretném, ha ruglmas lenne!

Köszönöm, Monique

CSS: min-height: ...px; ha hosszabb a szöveged vele együtt nyúlik a szövegdoboz is, viszont azt hiszem, ez csak akkor működik, ha ott a "float: left;" is... vagy right... alkalmazástól függően...

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #16 Dátum: 2010. január 20., 20:53:23 »
Értem, működik, köszi :D

Nem elérhető Keveqiah

• Globális moderátor
  • Teljes tag
  • Kisb
    • Keveqiah
« Válasz #15 Dátum: 2010. január 20., 20:51:37 »
display: block;

Egyébként érdemes ilyenkor megadni neki egy bordert is, hogy lásd mi hogy változik.. mert lehet csak vakon bütykölsz. ha minden megfelelő, akkor pedig visszaállítod a bordert 0-ra.
"Gonosz vagyok. Ez ugyebár nem hit dolga."
"Egy ember halála tragédia, ezrek halála statisztika."

Nem elérhető rajmund

• Törzstag
  • **
« Válasz #14 Dátum: 2010. január 20., 20:50:43 »
Sziaztok!

Az a bajom, hogy a mozilla tojik értelmezni a height/width értékeket:

<style>.menu {
background-repeat: no-repeat;
background-position: center center;
background-image: url(bg1.png);
width: 204px;
height: 29px;
align: middle;
}
</style>

<a href="" id="this1" class="menu">asd</a><br>

Ó miért?

Nem elérhető tbence

• Globális moderátor
  • Teljes tag
    • TBence.hu
« Válasz #13 Dátum: 2009. május 24., 11:08:14 »
jó kis kérdés ... de nem értelek teljesen most az a bajod hogy mozillában és IE -ban más mértű a szöve és mindíg máshová kerül és más mérete lessz a szövegdobozod??? csak emrt ha ez amiatt van hogy a Mozilla és az IE más méretben jeleníti meg a szöveget akkor esetleg ha ez a baj akkor meg lehet esetleg úgy is csinálni hogy beszúrogatsz a kódba böngészőtől függő szöveg méretezéseket... vagy formázásokat...
Pl:
<!--[if IE ]>
<style type="text/css">
  .box1 { formázásaid... }
  .box2 { formázásaid... }
  .box3 { formázásaid... }
</style>
<![endif]-->

Nem elérhető Monique

• Felhasználó
« Válasz #12 Dátum: 2009. január 25., 21:11:34 »
Sziasztok, hogyan tudom azt megadni css-ben, hogy rugalmas legyen a szövegbox a szöveghez. Az explorerben nincs probléma vele minden lap szépen megjelenik, de firefoxban a height-nek megadott 150%-os méret, hol soknak, hol kevésnek bizonyul. Ami még kellhet, hogy ez nem egy háttér, mert az külön van, hanem a háttér elé, egy fehér szövegdobozt készítettem, amit először fixáltam, de úgy sem bizonyult jónak, aztán 150 %-ot adtam neki, de az meg hol soknak, hol jónak, hol meg kevésnek bizonyul.

Ezért szeretném, ha ruglmas lenne!

Köszönöm, Monique

Nem elérhető Rimelek

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • rimelek.hu
« Válasz #11 Dátum: 2008. december 22., 18:18:12 »
Én nem tudok ilyenről. google-vel is csak olyant találtam hogy már más is keresett rá megoldást.
Viszont firefox-nak nem szokása megoldhatatlan feladatok elé állítani az embert. Mit jelent az hogy másképp kezeli a margókat?
Biztos hogy egyértelműen megadtad a margót mindenhol?

Nem elérhető tion74

• Tag
  • *
« Válasz #10 Dátum: 2008. december 20., 15:56:40 »
Üdv!

Van egy olyan próblémám, hogy a Firefox 2 és 3 máshogy értelmezi margókat... nos arra gondoltam, hogy feltételes formázásokat rakok bele az oldalba (mint FF és IE-nél meg lehet oldani). Tehát a kérdésem az lenne, hogy ezt meg lehet-e így oldani és ha igen, akkor milyen kóddal?