Szerző Téma: wmenu  (Megtekintve 14479 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
Re: wmenu
« Válasz #11 Dátum: 2008. május 03., 11:36:19 »
Felraktam az 1.1-es verziót: http://phpstudio.hu/?action=programs&subaction=js&ID=127
Csak a wmenu.js-t kell lecserélned. Beleépítettem a menü átrendezését is, így már nem kell módosítani benne semmit.

Esetedben valahogy így kell megadni akkor a menüt:
var menu = new WMenu(createImage("../img/tree_expand.png", "", "", "Kinyit", "imgClass"), createImage("../img/tree_collapse.png", "", "", "Becsuk", "imgClass"), "", false, true, true);
Illetve a false-t is true-ra állíthatod, ha ezt is szeretnéd:
Idézet
Megadható, hogy ha egy menüelemet bezárunk, akkor az összes nyitott alelemét is bezárja a program.

Nem elérhető efraim

• Tag
  • *
« Válasz #10 Dátum: 2008. május 02., 13:00:55 »
Köszi, türelemmel várom  O0
Azért szõrös a szivem, hogy a szeretetet melegen tartsa.

Elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #9 Dátum: 2008. május 02., 10:28:25 »
Ehhez komolyabb átalakításokra van szükség a scriptben, ma este majd megcsinálom és felrakom.

Nem elérhető efraim

• Tag
  • *
« Válasz #8 Dátum: 2008. május 02., 06:42:35 »
Egy kis segítség mégis csak elkelne. :help2:
Jelenleg az a helyzet, hogy ha valamelyik menűpontra rákattintok, akkor az kinyílik és megjelennek az almenűk. Ha a következő menűpontra klikkelek, akkor az előző menűpont nyitva marad. Nem lehetne megoldani úgy, hogy új menűpont megnyitásakor az előző megnyitott automatikusan bezáródjon? Tehát egyszerre csak egy menűpont legyen nyitva?
« Utoljára szerkesztve: 2008. május 02., 06:49:05 írta efraim »

Nem elérhető efraim

• Tag
  • *
« Válasz #7 Dátum: 2008. május 02., 05:43:18 »
Semmi gond, rájöttem a hibámra. Működik rendesen, mindent kinyit. Így
// ---
menu.AddElement("or_yehuda", "אור יהודה");
menu.elements["or_yehuda"].AddElement("1", "מידות הסניף");
menu.elements["or_yehuda"].elements["1"].icon = createImage("../img/tree_leaf.png");
menu.elements["or_yehuda"].AddElement("2", "מפה כללי");
menu.elements["or_yehuda"].elements["2"].icon = createImage("../img/tree_leaf.png");
menu.elements["or_yehuda"].AddElement("3", "מפה מקומי");
menu.elements["or_yehuda"].elements["3"].icon = createImage("../img/tree_leaf.png");
// ---

Nem elérhető efraim

• Tag
  • *
« Válasz #6 Dátum: 2008. május 01., 22:28:40 »
Bajban vagyok. Kezdtem írni a héberesített wmenüt. Ment is a dolog szépen, nincs semmi hibajelzés, de amikor kipróbálom, akkor az főmenű kinyílik és csak az utolsó almenű jelenik meg.  :rtfm: Ami előtte van, a másik négy az sehol sincs :wacko:
<html>
<head dir=rtl>
<title></title>
<script language="javascript" type="text/javascript" src="prototype.js"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript" src="effects.js"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript" src="wmenu.js"></script>

<style type="text/css">
.menuClass {
font-size: 12px;
vertical-align: 5px;
}
.imgClass {
vertical-align: 7px;
horizontal-align: 7px;
}
</style>
</head>

<body dir=rtl>

<div id="menu"></div>
<script language="javascript" type="text/javascript">
var menu = new WMenu(createImage("../img/tree_expand.png", "", "", "Kinyit", "imgClass"), createImage("../img/tree_collapse.png", "", "", "Becsuk", "imgClass"));
menu.className = "menuClass";

// ---
menu.AddElement("הליכונים", "הליכון");
menu.elements["הליכונים"].AddElement("play", "הליכון ללא גלגלים");
menu.elements["הליכונים"].elements["play"].icon = createImage("../img/tree_leaf.png");
menu.elements["הליכונים"].AddElement("play", "הליכון עם גלגלים");
menu.elements["הליכונים"].elements["play"].icon = createImage("../img/tree_leaf.png");
menu.elements["הליכונים"].AddElement("play", "הליכון מתקפל ללא גלגלים");
menu.elements["הליכונים"].AddElement("play", "הליכון מתקפל עם גלגלים");
menu.elements["הליכונים"].AddElement("play", "הליכון מתקפל מיוחד עם 3 גלגלים");
//
menu.Print("menu");
</script>

</body>
</html>

---

Egy önkéntes jelentkező segíthetne. :blub:

Nem elérhető efraim

• Tag
  • *
« Válasz #5 Dátum: 2008. április 25., 16:01:23 »
Köszönöm.  O0 Nemsokára nekiesek a dolognak. Most már csak az hiányzik, hogy a textadatok ( kettő is ) MySQL-ből legyen kinyerhető, de az is meg fog oldódni remélem. :respect:
 O0 O0 O0
Működik is. :clap:  Na most akkor jön az iconcsere egyenlőre.

Elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #4 Dátum: 2008. április 25., 12:47:38 »
Örülök, ha sikerült megoldani :)

A menüt átrendezni így tudod a kívánt módra:
A wmenu.js fájlt kell szerkeszteni. Cseréld a 163. sorban ezt:
Kód: Javascript
  1. newElement.appendChild(controlElement);
Erre:
  1. newElement.insertBefore(controlElement, newElement.firstChild);

Cseréld a 202. sorban ezt:
  1. var container = target.nextSibling;
Erre:
  1. var container = target.parentNode.lastChild;

Így a már először lesz a nyíl, majd az ikon, aztán a szöveg. Tökéletesnek nem tökéletes, mert azokat a menüpontokat beljebb kéne kezdeni, ahol nincsen nyíl előtte, ahhoz, hogy minden menüpont függőlegesen egy vonalban kezdődjön. Ezt a menüpontokhoz rendelt CSS formázással meg tudod "javítani", csak sok menüpont esetén ez macerás lehet. Sajnálom, héber nyelvre nem gondoltam a program írásakor :D

Nem elérhető efraim

• Tag
  • *
« Válasz #3 Dátum: 2008. április 25., 12:04:50 »
Megoldódott a menű jobbrahelyezése is. Végső soron elegendő az example.html -ben a body kiegészítése <body dir=rtl> és máris minden a helyére kerül.  :yesss2: Most már csak arra kell rájönnöm, - ha addig valaki nem segít - hogy miképpen tudom a nyilakat az iconok elé helyezni.

Nem elérhető efraim

• Tag
  • *
« Válasz #2 Dátum: 2008. április 25., 10:22:00 »
Az example.html -ben a <head dir=rtl> módosítással megoldottam a jobbról balra írást, és először utf-8 ban őriztem meg. Mindenféle érthetetlen marhaságot írt ki héber szöveg helyett. Az Unicode már jó hatással volt a lelkivilágára és a héber szöveg helyesen jelenik meg.  :)

Nem elérhető efraim

• Tag
  • *
wmenu
« Válasz #1 Dátum: 2008. április 25., 09:18:06 »
Pixi barátom hívta fel a figyelmemet a wmenure. Már régóta keresek valami megfelelőt. A probléma csak az, hogy a menűnek fordítva kell megjelennie, tehát bal oldal helyett jobb oldalon, előbb a + vagy minusz utána az icon és végül a szöveg. Természetesen? a szöveg héber nyelvű, jobbról balra íródik és MySQL-ből kellene megkapni.
Egy egyszerű javascript treemenüben ez a "fordítás" a tree.enableRTL(true); utasitás beszúrásával megoldható. Itt ez nem vezetett eredményre. Igaz nem sokat próbálkoztam még.  ;D A tree menu soraiban tkp. két adatnak kellene megjelennie. Az egyik a megnevezés amelyik héber text, a másik zárójelben a darabszám.
Pontosítanám, hogy miről is van szó.
Önkéntes vagyok egy izraeli jótékonysági országos szervezetnél, amelyik beteg embereknek biztosít ingyen és bérmentve orvosi segédeszközöket ( járókeret, kerekesszék, mankó, stb.) gyerekeknek fizikoterápiás eszközöket, és "mellesleg" tevékenykedünk a kórházakban is, a látogatóknak ingyen ételt osztunk, a betegeknek szegényeknek házhoz visszük a kész ételt, vagy alapanyagát.
A problema abból adódott, hogy a központ Bne Brakban van, központi raktárral és az ország több helyén vannak kirendeltségek, önkéntesekkel és készlettel. Ha egy ügyfél fordul hozzánk valami speciális kéréssel, akkor telefonon kell elmagyarázni, megkérdezni és ez félreértésekre adhat okot. Tegyük hozzá, hogy az önkéntesek egy része új bevándorló és nem perfekt héber tudású.
Ezért gondoltam arra - miután számítógép és internetkapcsolat minden kirendeltségben van - hogy egy webáruház szerű nyilvántartást csinálok, és a kirendeltségekről meg lehet nézni, hogy mi van a raktárban (képpel, leírással) de mód van arra is, hogy egy másik kirendeltségben nézzük meg a készletet. A php-vel most kezdek kényszerűségből barátkozni, a programozási munkát végső soron Pixi barátom végzi önkéntesen Budapesten http://ezermecion.extra.hu én csak a héber fordításokba folytam bele eddig.