Hú, hát amikor PM-et olvastasm, azt hittem, hogy azt várod, hogy ajánljak könyvet, linkeket, így nem fog menni.
Azt írtad, hogy nagyon kezdő vagy. Hát akkor én először azt javaslom, hogy ne a 3 éves szoftverrel és ActionScript 2-vel próbálkozz. Van már Flash CS5 és ActionScript 3 is.
Komponens meg projekt számomra szerintem teljesen mást jelent, mint amire te gondolsz. Nem a különböző fordítással van a gond, hisz component és project angolul.
De leírom, hogy egy képet hogy szúrhatsz be, és kattintására lefusson a panacsod:
File -> Import -> Import to library itt kiválasztod a képet és leokézod.
Insert -> New Symbol add neki a 'kep' nevet aposztróf nélkül, type legyen movie clip, ha kész, akkor belekerülsz a filmklippbe, a könyvtárból húzd bele a képedet
A 'kep' nevű movie clip-et a library panelról vonszold a színpadra (fehér téglalap középen), majd kattints rá (egyszer) és a properties panelon add meg instance name-nak, hogy 'kep1'.
Az idősávon hozz létre egy új réteget, kattints rá valamelyik képkockájára, nyomj F9-et, és gépeld be ezt:
kep1.onRelease = function() {
getURL("FScommand:launch", "idle,1");
}
De persze ha valamit a telefonodon akarsz módosítani, akkor biztos nem üres fájlban kell dolgoznod, na meg az onRelease esemény sem hiszem, hogy mobilodon működni fog, hisz az az bal egérgomb felengedését jelenti.