Szerző Téma: Flash  (Megtekintve 11052 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető tomi6230i

• Törzstag
  • **
Re: Flash
« Válasz #102 Dátum: 2010. november 01., 11:31:44 »
Ahogy gondolod... da azt azért érted, hogy olyan esemény soha sem fog neked előfordulni, hogy le van nyomva a Symbol1, tehát felette van az egér, és épp ugyanabban a pillanatban fel lett engedve a Symbol2 felett is, tehát az fölött is ott az egér.

Nem elérhető Satya

• Teljes tag
« Válasz #101 Dátum: 2010. október 31., 16:19:03 »
Azért van belül, mert azt szeretném, hogy csak akkor térjen vissza valamivel Symbol2, ha Symbol1en le van nyomva a bal egérgomb.
Internet Explorer - legjobb böngésző egy másik böngésző letöltésére.

Nem elérhető tomi6230i

• Törzstag
  • **
« Válasz #100 Dátum: 2010. október 31., 15:44:20 »
Ha AS2-t használsz, akkor semmi különbséget nem fogsz érezni CS5-ben, főleg, hogy a fele grafikai elem csak AS3-as dokumentumoknál működik. Próbáld csak ki a csont eszközt vagy a 3D transzformációt, nem fognak neked működni. Másik dolog meg, hogy a kódot mindig rétegekre vagy külön fájlokba írd, AS3-ban már nincs is lehetőség szimbólumpéldányra írni a kódot. nézd csak meg, hogy a Symbol2.onRelease az a másik eseményvizsgálaton belül van, és lehetetlenség, hogy egyszerre mindkettő igazat adjon.

Nem elérhető Satya

• Teljes tag
« Válasz #99 Dátum: 2010. október 31., 10:07:42 »
Megszereztem ahogyan ajánlottad az Professional CS5 verzióját azonban ebben semmi sem akar összejönni. Két szimbólumom van a színpadon (Symbol1, Symbol2) és az elsőre alkalmazom az alábbi ActionScript-et.
Kód: ActionScript
  1. on(press)
  2. {
  3.         trace("Pressed!");
  4.         Symbol2.onRelease = function()
  5.         {
  6.                 trace("Released!");
  7.         }
  8. }
Az onRelease esemény nem ad eredményt, miért?

Untitled-1.fla!

Nem elérhető Satya

• Teljes tag
« Válasz #98 Dátum: 2010. október 30., 11:44:16 »
Samsung S5230. :D

Nem elérhető tomi6230i

• Törzstag
  • **
« Válasz #97 Dátum: 2010. október 29., 10:52:22 »
Biztos, hogy vannak AS3-nak olyan osztályai, amivel lehet kezelni ezt is. Legalábbis Androidos és iOS-es telefonokra biztos, neked milyen van?

Nem elérhető Satya

• Teljes tag
« Válasz #96 Dátum: 2010. október 28., 19:17:02 »
ActionScriptben van lehetőség Java futtatására vagy .jar futtatására? Elértem, hogy a telefonom egy .swf fájt bootoljon be, szenzorain kívül mindent tudok kezelni ActionScriptben amit ugye a SensorManager Java osztály tud kezelni. Elérhetném, hogy oldalra döntés esetén megváltozzon a képernyő tájolása.

Nem elérhető tomi6230i

• Törzstag
  • **
« Válasz #95 Dátum: 2010. szeptember 02., 19:35:45 »
Biztos vagyok benne, hogy így is jó lett volna:  :)
  1. Gomb.onPress = function()
  2. {
  3.         Gomb.startDrag(true, 11, 351, 176, 351);
  4. }
  5. Gomb.onRelease = Gomb.onReleaseOutside = function()
  6. {
  7.         Gomb.stopDrag();
  8. }
és még rövidebb is

Nem elérhető Satya

• Teljes tag
« Válasz #94 Dátum: 2010. szeptember 02., 19:00:51 »
Így lett jó:
  2. {
  4. }
  5. Gomb.onRelease = function()
  6. {
  8. }
  9. Gomb.onReleaseOutside = function()
  10. {
  11.         Gomb.stopDrag();
  12. }
, köszönöm!

Nem elérhető tomi6230i

• Törzstag
  • **
« Válasz #93 Dátum: 2010. szeptember 02., 18:54:25 »
Nem tudom, régen csináltam ilyeneket, elvileg ennek működnie kéne.
Nem az van, hogy a gombon kívül engeded fel az egeret, mert ha igen, akkor be kéne állítani az onReleaseOutside eseménykezelőt is?
  1. Gomb.onRelease = Gomb.onReleaseOutside = function() {

Nem elérhető Satya

• Teljes tag
« Válasz #92 Dátum: 2010. szeptember 02., 17:16:57 »
Tetszik a Flash! :)

Írtam egy kódot ami valamiért nem reagál az onRelease eseményre. :( A következő a kód:
  2. {
  4. }
  5. Gomb.onRelease = function()
  6. {
  8. }
A bal egérgomb felengedése után is reagál az egérmozgásra a Movie Clip, de miért? :confused2:

Nem elérhető tomi6230i

• Törzstag
  • **
« Válasz #91 Dátum: 2010. augusztus 28., 14:25:13 »
Hú, hát amikor PM-et olvastasm, azt hittem, hogy azt várod, hogy ajánljak könyvet, linkeket, így nem fog menni.

Azt írtad, hogy nagyon kezdő vagy. Hát akkor én először azt javaslom, hogy ne a 3 éves szoftverrel és ActionScript 2-vel próbálkozz. Van már Flash CS5 és ActionScript 3 is.

Komponens meg projekt számomra szerintem teljesen mást jelent, mint amire te gondolsz. Nem a különböző fordítással van a gond, hisz component és project angolul.

De leírom, hogy egy képet hogy szúrhatsz be, és kattintására lefusson a panacsod:
File -> Import -> Import to library itt kiválasztod a képet és leokézod.
Insert -> New Symbol add neki a 'kep' nevet aposztróf nélkül, type legyen movie clip, ha kész, akkor belekerülsz a filmklippbe, a könyvtárból húzd bele a képedet
A 'kep' nevű movie clip-et a library panelról vonszold a színpadra (fehér téglalap középen), majd kattints rá (egyszer) és a  properties panelon add meg  instance name-nak, hogy 'kep1'.
Az idősávon hozz létre egy új réteget, kattints rá valamelyik képkockájára, nyomj F9-et, és gépeld be ezt:
kep1.onRelease = function() {
getURL("FScommand:launch", "idle,1");
}

De persze ha valamit a telefonodon akarsz módosítani, akkor biztos nem üres fájlban kell dolgoznod, na meg az onRelease esemény sem hiszem, hogy mobilodon működni fog, hisz az az bal egérgomb felengedését jelenti.

Nem elérhető Satya

• Teljes tag
« Válasz #90 Dátum: 2010. augusztus 27., 19:03:30 »
Sziasztok!

Szükségem lenne egy (vagy több) emberre aki baráti szívességként megtanítana az Adobe Flash CS3 használatára. Konkrétan engem az érdekel, hogy egy meglévő projektbe hogyan szúrhatok be új komponenseket (például icon.png) és tehetem őket kattinthatóvá, hogy az alábbi parancs lefusson:
  1. getURL("FScommand:launch", "idle,1");

Sikeresen feltörtem a telefonom és mint kiderült több egybeágyazott Flash fájlból áll az operációs rendszere így azt szeretném testre szabni.

Nem elérhető tomi6230i

• Törzstag
  • **
« Válasz #89 Dátum: 2010. június 25., 12:26:58 »
Fogalmam sincs, sokat szórakoztam vele, túl sokat is, úgyhogy már nem is érdekel, így működik.
Kódot azt pár hozzászólással lejjebb linkeltem, ez az a rész, amely meghívja a zenéket (legeleje):
  1. /*              Zenék          */
  2. var sa:Array = new Array();
  3. //új zenét az alábbi minta alapján adj hozzá:
  4. //      sa.push(new Song("zene url-je", "előadója", "címe"));
  5.         sa.push(new Song("http://toplistak.com/infusions/zene_panel/zenek/HátshowSor-Utolsódátum.mp3", "Hátshow sor2asd", "Utolsó dátum"));
  6.         sa.push(new Song("http://toplistak.com/infusions/zene_panel/zenek/HátshowSor-Exhumálva.mp3", "Hátshow sor", "Exhumálva"));
  7.         sa.push(new Song("http://toplistak.com/infusions/zene_panel/zenek/HáttshowSor-HátshowSorvagyok.mp3", "Hátshow sor", "Hátshow sor vagyok"));
  8. /*              Zenék vége    */
Teljes elérési út van megadva, szóval ha itt megtalálja, akkor máshol is meg kéne, de mégse. Nem tudom, hogy miért nem játszotta le, az, hogy hol vannak a zenék elhelyezve, mindegy, másik szerveren is lehetnének.
Először még xml-lel csináltam, azzal meg az volt a gond, hogy az xml fájlt csak akkor találta meg, ha abban a mappában volt, ahol a böngészőben megnyitott fájl is, PHP-FUSION esetében sok helyre kellett volna felmásolni.

Nem elérhető Rimelek

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • rimelek.hu
« Válasz #88 Dátum: 2010. június 24., 23:36:03 »
Na iframe-vel sikerült működésre bírni.
Talán buta kérdés lesz, de tényleg nem tudom. Honnan olvassa be a zenéket? Az ilyen beágyazott flasheknél az aktuális könyvtár a fájl könyvtára, vagy ahova beágyaztad? Nem lehet, hogy azért nem játszott le zenét, mert azokat nem találta meg, mert rossz mappában kereste?
Egyszerűen létezem, és lézengek a Földön,
mint idióta szellem, kinek kastélya a börtön.