Szerző Téma: Szoftver  (Megtekintve 38411 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
Re: Szoftver
« Válasz #397 Dátum: 2011. január 24., 20:00:45 »
Olyan régóta létezik 64 bites op.rendszer? :o
Ja, a UNIX-nak is már 1985-ben megjelent az első 64-bites implementációja.

Nem elérhető ThompsoN

• Törzstag
  • **
  • ThompsoN
« Válasz #396 Dátum: 2011. január 24., 19:53:21 »
mert a 64 bites rendszerek a '90-es évek előtt megfizethetetlenül drágák voltak (csak szuperszámítógépekben használták) és csak 2000 után terjedtek el az asztali PC-kben.

Olyan régóta létezik 64 bites op.rendszer? :o
ThompsoN

Nem elérhető Warner

• Adminisztrátor
  • Őstag
    • CodeNet
« Válasz #395 Dátum: 2011. január 24., 19:39:52 »
akkor miért terjedtek el volna a 32 bites rendszerek, mikor 64 bites processzorok már jóval régebb óta léteznek
Mondjuk ez még nem érv, mert a 64 bites rendszerek a '90-es évek előtt megfizethetetlenül drágák voltak (csak szuperszámítógépekben használták) és csak 2000 után terjedtek el az asztali PC-kben.

A "jóval régebb óta" az meg ugye szűk 4 évet jelent, szóval nem annyira "jóval" az :)

De amúgy a 64 bites CPU valóban csak annyit tesz, hogy elemi egységként 64 bites információcsomagokat kezel.

Nem elérhető <madbence />

• Teljes tag
  • Twitterista :)
    • Blogom
« Válasz #394 Dátum: 2011. január 24., 18:14:31 »
fixme, de a 64 bites nem azt jelenti, hogy a cpu regiszterek, meg a buszok 64 bit szélesek? tehát natívan van benne támogatva 64 bites integer. ami azért 2x gyorsulást bőven nem hoz (akkor miért terjedtek el volna a 32 bites rendszerek, mikor 64 bites processzorok már jóval régebb óta léteznek).
32 bites proci nem csak 4 giga memóriát tud használni (a win is csak licensz dolgok miatt nem enged többet kezelni): PAE
a fájlméret meg leginkább a fordítótól függ leginkább, imho.
mi chuck norris email címe? gmail@chucknorris.com
Blog: napszemuvegbe.tumblr.com
Twitter: twitter.com/madbence

Nem elérhető ThompsoN

• Törzstag
  • **
  • ThompsoN
« Válasz #393 Dátum: 2011. január 24., 16:12:35 »
Köszi a választ. Ez a program maximum 1MB 2928KB (közben megnéztem és ennyi kell neki) RAM-ot használ, amit csináltam. Egy exéből, meg egy iniből áll és a futása során kb. 30-40 változó lehet benne kicsi adatmenyiségekkel. Szóval elhanyagolható a rendszerigénye.:)

Viszont ezek szerint egy nagyobb, rendszerigényesebb programnál már előnyös, ha 64 bitre van fordítva.
ThompsoN

Nem elérhető Suttogó

• Globális moderátor
  • Teljes tag
« Válasz #392 Dátum: 2011. január 23., 21:56:49 »
A 64 bit nagyobb futtatható fájlokat, kisebb kompatibilitást, de nagyjából 2xes futási sebességet jelent, ugyanazon a Mhz-en.

Illetve bizonyos funkciók (Pl.: több mint 4 Gb ram) csak 64 bites rendszeren működnek, ezért ha a programod ilyesmikre támaszkodik, akkor azt csak 64-re fordíthatod.
Ajánlott programok: Ubuntu | LibreOffice | GIMP

Nem elérhető ThompsoN

• Törzstag
  • **
  • ThompsoN
« Válasz #391 Dátum: 2011. január 23., 18:26:03 »
Igen, ez tényleg ide illik.:)

Lenne egy másik kérdésem. Ha készítek egy programot, amit előreláthatólag csak én használok majd, akkor azt x86-ra, vagy x64-re fordítsam exébe? Ugye jelenleg x64-es rendszert használok. Erre melyik jobb? Illetve miért az jobb, amelyik? Miben tér el a kettő azon kívül, hogy a 32 bites mindkét rendszertípuson megy, míg a 64 bites csak 64 biten?

Azt tudom, hogy ugyan azt a programot egy ~220kb-os exébe fordította be x86-ra, amit x64-re ~780kb lett.
ThompsoN

Nem elérhető DéDé

• Törzstag
  • **
  • MR D
    • fbook
« Válasz #390 Dátum: 2011. január 22., 14:25:55 »
egy pont ideillő videó :D
bocsi ,hogy nem a videógalériába rakom...
zavard össze a világot.... mosolyogj hétfõn ! (Garfield)

Nem elérhető ThompsoN

• Törzstag
  • **
  • ThompsoN
« Válasz #389 Dátum: 2011. január 22., 12:25:19 »
Minden frissítés rajta van. A végén az lesz megint..:S
ThompsoN

Nem elérhető DéDé

• Törzstag
  • **
  • MR D
    • fbook
« Válasz #388 Dátum: 2011. január 22., 11:39:21 »

hát az egér biztos ,hogy nem okoz ilyet. a 0x3b pedig kernel hiba. windows update-ből rakjál fel mindnt ! vannak választhatóak azokat is. ha így se megy akkor rakd újra a wint ,mert összeesik mindig.

Nem elérhető ThompsoN

• Törzstag
  • **
  • ThompsoN
« Válasz #387 Dátum: 2011. január 21., 19:18:12 »
Sajnos megint én vagyok, a múltkori problémával.. Kékhalál..

Neteztem, erre egyszer csak meghalt.

Mellékelek egy képet róla, illetve a szöveget le is írom, hátha a képen nem látszik jól. Továbbá a BIOS reset utáni alapbeállításokat átnéztem, és le volt tiltva az USB egér. Ez lehetett probléma?

Ezt írta:

Idézet
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly isntalled. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any Windows updates you might need.
If problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use Safe Mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode.

Technical information:
*** STOP : 0x0000003B (0x00000000C0000005, 0xFFFFF80002AB812F, 0xFFFFFF8800E5AFA40, 0x0000000000000000)

Collecting data for crash dump...
Initializing dump for crash dump...
Beginning dump of physical memory.
Dumping physical memory to disk: 100
Physical memory dump comlete.

Contact your system admin or technical support group for further assistance.

Kép: http://thompson.uw.hu/a/kekhalal.jpg
Elküldve:: 2011. Január 21.  19:12:19
A Google Chromeban továbbá összeomlott a Shockwave Flash. Lehet, hogy ennek is köze van a dologhoz?
ThompsoN

Nem elérhető NoNametheone

• Tag
  • *
« Válasz #386 Dátum: 2011. január 21., 07:44:30 »
sztem net lesz mivel én használtam és nekem nem laggolt szinte soha..
Mindenkinek van valami jó aláírása, nekem miért nincs?

Nem elérhető DéDé

• Törzstag
  • **
  • MR D
    • fbook
« Válasz #385 Dátum: 2011. január 20., 16:35:14 »
próbáljátok ki a Hamachit ha ott is laggol akkor net..
meg igazából most lehet ,hogy haverodnak 15megás neked meg 5 megás neted van ... na de a feltöltésed mennyi ? biztos kell ilyen játékokhoz vagy ~60-100Kb

Nem elérhető chouji

• Tag
  • *
« Válasz #384 Dátum: 2011. január 20., 16:20:55 »
Srácok!
Nem tudom ismeritek-e a GameRanger nevű programot... Akik igen, azoktól kis figyelmet kérnék. :) Dióhéjban annyit a programról, hogy egyszerűen online játszhatunk barátainkkal, a program több mint 600 játékot támogat én ezek közül a FIFA11-el szoktam játszani. Körülbelül egy hónapja töltöttem le és fifázok a progin keresztül, de nagyon felidegesít most már és odáig jutottam, hogy elkezdek kutatni a megoldás felé. A probléma az, hogy laggol, de nagyon, viszont csak néha és általában annak, aki csatlakozik a szobához, a hostnak fut rendesen. Sokan azt mondják, hogy a net gyorsaságától függ, de amikor haverom a host, 15 megás nettel és 5 megással csatlakozom és laggol.

Gondoltam arra, hogy lehet az a gond, hogy tesóm laptopjáról fifázok, a net meg rúteren jön, de ha ez lenne a probléma forrása, akkor gondolom mindig laggolna nem csak néha.
Aki nem ismeri a programot, de legalább jártas az efféle dolgokban az mondjon már nekem pár szót erről az egészről... :)

Köszi,
chouji

Nem elérhető ThompsoN

• Törzstag
  • **
  • ThompsoN
« Válasz #383 Dátum: 2011. január 20., 15:52:43 »
Eddig NOD32-t használtam, csak mivel nem volt kéznél a 64 bites változata, ezért ezt tettem fel.. Régebben is már bevált egyszer, csak akkor nagyon lefogta a gépet (Ami persze egy 6-7 éves vas, úgyhogy nálam nem kell aggódni, hogy lefogná).
ThompsoN