Ha nem használsz php-t, amit nem is feltétlenül kel, ha nincs rá szükséged, akkor iframe-t használj, ami csak a középső részt tartalmazza. és az oldal teteje és a bal oldala fixen maradna. igy egy fájlban lenne minden, csak a középső tartalmatk egy <iframe> keretben lennének.
A tagok szerintem jl mutatnak így középen is.
Elküldve:: 2008. Július 27. 18:48:34
Ja és a frame -nek a scrolling paraméterét lehet yes-re vagy no-ra állítani.
Nem nem használok PHP-t csak ott ahol muszáj.
annál inkább is, mivel még a html -el sem vagyok tisztában, nemhogy a php-t kavarjam. Én amolyan "stüszi" honlapkészitö vagyok, azaz innen onnan látok, kapok, ollózok jó ötleteket, amit egy kicsit átvariálok, segítséggel továbbfejlesztek, és használom.
Viszont ezt az oldalt, illetve ennek az oldalnak minden sorát kézzel, előszőr notepadban, majd EditPlusban írtam!!
Semilyen honlapkészítő programot nem használtam, nem használok. Úgy gondolom, hogy így is elég kevés az a tudás amit el tudok raktározni, ha ezt még leegyszerűsitem akkor ennyit sem fogok tanulni. Szeretném megtanulni, hogy értsem is azt amit csinálok, csak idő és a pénz hiányzik hozzá, az akaraterő megvan

Olyat nem lehet a framesetben, hogy az általam beirt htm-nek csak a jobb oldalát scrolloza? tehát PL: a fejlécnél alul ne legyen a szürke csik, de jobb végén lehet soremelő scroll. Ez azért kellene, mert kisebb felbontású monitorokon le szokott csúszni a tagképe.(nem fér ki egysorban)
a másik kérdésem: a fejléc.htm-elen belül a képeket el lehetne-e úgy helyezni, hogy kihasználja teljes szélességében a külömböző felbontású képernyőket.
PL: van 5 kép, és azok egyforma távolságra kerüljenek egymástól, és kihasználják a "rendelkezésükre" álló "területet".
Úgy szeretném megoldani a tagokat, hogy fekete háttérben csak alakok lesznek kivágva, és egér corsurra valmilyen mozgásba kezdenek, a nevük feltüntetésével. (jobban olvashatóan, és külön, nem ugyan abban a képben)
köszönettel: akmo